Ukusni čokoladni kuglofi pripremljeni u malim, silikonskim kalupima – idealni popodnevni kolačići.

Tradicionalni kolač kuglof je u stvari prozračno tijesto prepoznatljivo više po neobičnom obliku nego sastojcima koje sadrži. Ne postoji, naime, uniformirani recept za kuglof, ali se zato sve inačice pripremaju u karakterističnom okruglom kalupu izbrazdanih stijenki s rupom u sredini.

Kuglofu se često spočitava da je suh, no kvalitetne i provjerene recepture doskaču tom problemu korištenjem sastojaka odgovornih za sočnost u odgovarajućoj količini poput maslaca ili ulja te voćnih pirea. Neka ove godine vaš stol krasi ovaj kolač jedinstvenog izgleda i bogate povijesti!

Sastojci :

– 180 ml mlijeka

– 115 g maslaca

– 225 g šećera

– 2 jaja

– 60 g kakao u prahu

– 110 g glatkog brašna

– 2 žličice praška za pecivo

– 1 žličica aroma vanilije

– prstohvat soli

Priprema :

Mlijeko zagrijte do vrenja pa dodajte maslac i kakao i miješajte dok se ne otope. Dodajte šećer i kratko izmiksajte da se šećer otopi. Ostavite sa strane da se smjesa ohladi. Zatim dodajte jaje i aromu vanilije pa kratko još izmiksajte smjesu. Na kraju dodajte sol, brašno i prašak za pecivo i kuhačom lagano sve sjedinite.

Smjesu ulijte u kalupe za čokoladni mini kuglofe i pecite 12-15 minuta na temperaturi od 180 stepeni. Čačkalicom provjerite je li tijesto pečeno, i pazite da se ne prepeče.

Ohlađene kolačiće prelijte čokoladnom glazurom, pospite šećerom u prahu ili kakaom i gotovo.

Dobar tek !

Još recepata pronađite klikom ovdje!

Izvor : slatkisvijet.com


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.