fbpx

U posudu sipajte 500 ml hladne vode i dodajte 2 male kašike bibera u prahu. Pustite vodu sa biberom da proključa na srednje jakoj temperaturi. Onda dodajte malo soli. Vodu procijedite. Koristite topao napitak.

Na biljnoj bazi se zasniva tradicionalna medicina i preparati za mršavljenje. Organizam ne gubi vitamine i minerale, ne slabi imunitet, ne gubi energiju već samo višak tjelesne masti i kilograme. Najpoznatiji napitak drevne istočnjačke tradicionalne medicine je voda sa biberom. Ovaj napitak ubrzava metabolizam. Istovremeno jača imunitet što je od velike važnosti u doba pandemije.

Ovaj napitak potiče iz drevne Indije odakle se proširio na ostale države. Napitak nema nus pojave i ograničenja. Posljednja istraživanja kažu da je “paprena voda” vrlo moćan napitak i sredstvo za razgradnju masnih naslaga. Liječi neke bolesti (dijabetes) i pomaže u izgradnji jakog imuniteta. U vrlo kratkom roku tijelo će sagorjeti značajan broj kalorija jer je napitak napravljen odnosno začinjen na prirodan način. Spoljašnost napitka sadrži hranjive materije koje eliminišu masne ćelije. Biber podstiče znojenje i mokrenje pa se iz tijela izbacuju toksini. Znojenjem nestaju toksini, čiste se pore i eliminiše višak vode iz tijela. Uriniranjem se eliminiše urinarna kiselina (urea), višak vode i masti.

Biber također liječi prehladu, gripu, bolesti zubi i ima pozitivan učinak na probavu. Biber pomaže u borbi protiv respiratornih problema. U zrnima crnog bibera nalaze se esencijalna ulja (piperin) zbog kojih biber ima specifičan ukus. Biber sadrži neke minerale (kalijum, gvožđe, mangan, kalcijum i magnezijum). “Paprena voda” preporučuje se osobama kojima nedostaje energije i koje često osjećaju umor. Jedna čaša ovog napitka vraća energiju i poboljšava rad digestivnog trakta. Spriječava opstipaciju. Za učinkovite rezultate potrebno je konzumirati vodu sa biberom dvaput dnevno.

U naučnom studiju Univerziteta Sri Venateswara (Indija) dokazano je da sastojak crnog bibera (piperonal) uklanja štetne efekte ishrane bogate mastima. Druga naučna studija pokazala je da piperonal reguliše gene povezane sa gojaznošću što ima gubitak kilograma kao krajnji rezultat.


0 Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.