Leteci novosadjanin o ukratko o sebi

ko je leteci novosadjanin

Za početak ja sam Stefan Janković poznatiji kao Leteci Novosadjanin. Poreklom sam iz Novog Sada, Srbije. U današnjem članku ću vam predstaviti svoj hobi i preneti svoju ljubav prema biciklizmu. – kaže Leteći novosađanin.

“Moja ljubav prema dvotočkašima i biciklizmu datira još iz moje mladosti. Kada sam imao otprilike neke dve tri godine.” – naglašava Stefan.

Kakav je bio njegov početak?

Kako kaže naš sagovornik njegov početak je bio čudan i turbolentan.

“Kao i svako dete krenuo sam prvo sa plastičnim biciklima. Poznatijim kao “guralice”. Posle toga sam prešao na bicikl koji je namenjeni za decu. On je na sebi posedovao osnovnu opremu koju poseduje svaki bicikl. Kao i svako dete u samom početku sam koristio pomoćne točkove. Oni su mi pomagali da održim balans i da što je pre savladam ravnotežu koja će mi posle nekog perioda mnogo značiti.”

Kako kaže naš sagovornik za relativno kratak period je skinuo pomoćne točkiće i počeo je da vozi bez njih. Naravno bilo je i nekih sitnih padova što je sasvim normalno kada se uči voziti.

Nakon par godina dobio je veći bicikl od svojih roditelja. Tada su počele njegove avanture po gradu.

Prilikom obilaska rodnog grada kaže da je naučio pravila saobraćaja i kako se sačuvati od nezgoda. Zatim u jednom periodu dolazi do prestanka bavljenja biciklizmom. Morao je da proda bicikl. No potajno se nadao da će kupiti nešto bolje i veće. Pauza je trajala 5 do 7 godina. Tada je Leteći Novosađanin kupio novi bicikl.

“Taj period života bio zaista jako težak. Nekako kada nisam vozio osećao sam se kao da mi nešto fali. Bio sam tužan i depresivan. U jednom delu kao zarobljen jer za mene bicikli predstavlja jednu vrstu slobode i ljubavi. ” – kaže Stefan.

Biciklo je fantastično prevozno sredstvo za bijeg od svakodnevnog života. Prilika da se ode u prirodu, obiđu neki raznorazni krajevi, upoznaju novi prijatelji i da se više vremena provede u prirodi. Jednostavno kroz biciklizam upoznajemo jedan interesantan svijet koji nas okružuje.

“Leteci novosadjanin” novi bicikl dobija 2017. godine

“Konačno 2017. godine kupujem svoj novi bicikl čuveni Fat Bike (debeli bicikl) sa kojim sam svašta nešto
bio prošao. Dosta naučio na svojim greškama prilikom vožnje. Bio sam mogu reći glavna atrakcija u gradu kada sam prolazio. Dosta mojih sugrađana nikada pre nije videlo bicikl sa toliko širokim i velikim točkovima. Njihova veličina je bila kao od nekog manjeg kubuikažnog motora. Na njemu je totalno bio drugačiji sistem kočenja.” – priča Leteći novosađanin.

Tada se prvi put susreo sa disk kočenjem o kojem ništa prije toga nije znao. Kako kaže za njega je to bila velika promjena.

“Samo bih još u ovom delu hteo da kažem i da posavetujem ljude da takva vrsta bicikla nije namenjena za neku brzu i agresivnu vožnju. U takvim uslovima dolazi do proklizavanja bicikla.” – govori nam sagovornik sa youtube kanala Leteci Novosadjanin.

Prilikom ulaska u krivine bicikl je dosta krut i težak za upravljanje. Nema toliko dobro prianjanje i sama geometrija rama nije napravljena za brze vožnje. Fat Bike je dosta pogodniji za recimo neke sporije vožnje vožnje po pijesku, snijegu ili za prevoz sitnijih stvari.

Kada si se osjećao najsretnijim i najzadovoljnijim?

“To je bilo 07.06.2019. godine rekao sam da ću taj datum zauvek pamtiti. Tada sam pred svoje
punoletstvo koje je (01.07.2001.godine) dobio od svojih roditelja svoju današnju mašinu koju mnogi danas prepoznaju. To je čuveni Polar Tsunami.”

Od tog trenutka kreće njegova avantura. Više o novim avanturama možete pogledati na njegovom kanalu Leteci Novosadjanin. Kako kaže to je bila ljubav na prvi pogled.

“Imao sam osećaj kao da sam seo na Yamahu. Sve što sam pre vozio nije ni izbliza bilo nalik njemu.”

Zanimalo nas je zašto baš Yamaha?

Saznali smo da je motociklizam još jedna velika ljubav ovog mladića.

Kada je počelo interesovanje za motociklizam?

“Kao i biciklizam datira iz moje mladosti. Mogu da kažem negde između četvrte i pete godine. Tada sam prvi put video jedan mali Cross motor. Sa njim je jedan učenik dolazio u školu u kojoj sam ja trenirao košarku. Prosto nije moglo da mi ne zapadne za oko tako nešto. Nekako sam se osećao posebno. U glavi sam stvorio sliku da je to ono što volim i želim.” – kaže Janković.

ko je leteci novosadjanin

Što se motora tiče nema favorita. Idealan motor za njega bi se morao da pravi po želji i zamisli Stefana.

“Leteci novosadjanin” o favoritima

Svaki motor je specifičan i poseban. Njegovi favoriti među dvotočkašima su:

  • YAMAHA MT 07,
  • YAMAHA R1M i
  • DUCATI HYPERMOTAD 950SP.

Iako nema favorita Yamaha Mt 07 je ipak prvi izbor.

“Kada sam sedeo na njemu rekao sam to je taj to je za mene. To će mi najviše odgovarati. Prosto sama pozicija tela, izgled, performance i ostale stvari. Mogu komotno reći da je stvoren za sve od ulice do putovanja pa čak i neke staze.”

Da li postoji neki omiljeni dio na motoru koji je za njega poseban?

On nam je odgovorio ovako:

“Što se tiče omiljenog dela na motoru mogu da kažem da je za mene svaki deo jako poseban i specifičan. Kada bih morao izdvojiti neki deo to bi definitivno bio auspuh. Taj sam zvuk i ta neka snaga koju osećate kroz zvuk je stvarno neverovatna.”

Pitali smo i kako se informiše “Leteci novosadjanin” o dvotočkašima?

Stefan kaže da se informiše uglavnom putem interneta. Preko stranica vezanih za biciklizam i drugih Youtube kanala. Konsultuje se i sa servisnom ekipom prodavnice sa kojom je ostvario dobru saradnju. Ne zaboravlja i razmjene iskustava sa drugim ljudima koji su duže u biciklizmu. Kako kaže neki od njih imaju više iskustva od njega.

Kako “Leteci novosadjanin” planira rute?

Planiranje ruta uglavnom ide uz pomoć Google Maps.

“Pogledam kuda bi smo mogli da se krećemo? Koja bi smo mesta mogli da obiđemo? Naravno pitam ekipu da li se slaže” – kaže Stefan.

Da li bi za kraj našeg članka mogao u jednoj rečenici da nam kažeš kako bi opisao našoj publici ko je zapravo Leteći Novosadjanin?

“Mogu samo da kažem da je to jedna osoba koja je avanturistačkog duha, nepredvidiva, vedrog i
nasmejanog karaktera. Osoba koja će ono što zamisli i uraditi.” – kaže Janković za sebe.

Za kraj naša ekipa mu se zahvaljuje na izdvojenom vremenu i želi puno sreće u nastavku aktivnog bavljenja biciklizmom, a vama preporučujemo da pogledate Youtube kanal “Leteci Novosadjanin“.

Hvala Vama zadovoljstvo je moje.
armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.