Domaće sirće od zukve 1l

5.00KM Uključen PDV

Sirće od divljih jabuka (zukve) je lijek. Mnogi opovrgavaju ovu činjenicu navodeći da prorjeđuje krv, ali ima toliko recepata i savjete mnogih stručnjaka da je sirće zdravo i da ga treba češće koristiti.

SKU: dom-sir-0001-ba Kategorija: Oznake: , ,

Opis

Sirće od zukve je mnogo više od običnog začina u kuhinji. Smatra se lijekom s dugom tradicijom upotrebe, iako mnogi osporavaju njegove blagotvorne učinke. Ipak, brojni recepti i savjeti stručnjaka potvrđuju njegovu korisnost i pozivaju na češću upotrebu.

Blagotvorna Mješavina Vitamina i Minerala

Sirće od zukve je bogat izvor vitamina B i D, kalcijuma, gvožđa, fluora, magnezijuma, mangana, fosfora, silicijuma i sumpora. Osim toga, sadrži i korisne enzime i glavne aminokiseline. Svojom kiselošću, pomaže u boljoj apsorpciji željeza i kalcijuma, minerala koji su često deficitarni u organizmu, posebno kod žena.

Pravilna Upotreba za Optimalne Rezultate

Preporučena dnevna doza jabukovog sirćeta je rastvor od 2 kašike sirćeta razmućenih u mlakoj vodi uz dodatak dvije kašike meda. Ova mješavina se čuva u hermetički zatvorenim bocama na hladnom i tamnom mjestu, a rok upotrebe joj je praktično neograničen.

Pomoć u Različitim Zdravstvenim Stanjima

Sirće od zukve može biti od pomoći kod raznih zdravstvenih problema, uključujući bolesti grla, poremećaje probave, slabu cirkulaciju i metaboličke poremećaje. Preporučuje se i za bolesti srca, bubrega i krvnih sudova, a neki izvori navode da može pomoći i u povećanju plodnosti, kako kod ljudi tako i kod životinja. Također je pokazalo učinkovitost u liječenju noćnog mokrenja kod djece i snižavanju povišenog krvnog pritiska.

Višestruka Upotreba u Kuhinji i Kućanstvu

Osim koristi za zdravlje, sirće od zukve je korisno i u kuhinji i kućanstvu. Može se koristiti za začinjavanje salata i drugih jela, a prema narodnoj recepturi, može se koristiti i za uklanjanje tvrdokornih mrlja, masnoća i kamenca.

Sirće od zukve, stoljećima korišteno za očuvanje zdravlja i ljepote, ostaje važan sastojak u mnogim domovima. Uz pravilnu upotrebu i raznoliku primjenu, ovo prirodno sredstvo može biti koristan dodatak svakodnevnoj rutini za očuvanje zdravlja i dobrobiti.

Proces pravljenja ovog proizvoda možete pročitati i pogledati klikom ovdje!

Preporučujemo da posjetite i www.posjeti.ba

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Domaće sirće od zukve 1l”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *