Domaće sirće od zukve 1l

5.00KM

Sirće od divljih jabuka (zukve) je lijek. Mnogi opovrgavaju ovu činjenicu navodeći da prorjeđuje krv, ali ima toliko recepata i savjete mnogih stručnjaka da je sirće zdravo i da ga treba češće koristiti.

SKU: dom-sir-0001-ba Kategorija: Oznake: , ,

Opis

Sirće od zukve je lijek. Mnogi opovrgavaju ovu činjenicu navodeći da prorjeđuje krv, ali ima toliko recepata i savjete mnogih stručnjaka da je sirće zdravo i da ga treba češće koristiti.

Sirće je odličan izvor vitamina B i D, kalcijuma, gvožđa, fluora, magnezijuma, mangana, fosfora, silicijuma i sumpora. Ono također sadrži korisne enzime i glavne aminokiseline. Svojom kiselošću, sirće poboljšava apsorpciju željeza i kalcijuma, dva minerala koji ženama obično nedostaju.
Optimalna doza jabukovog sirćeta koju treba uzeti u toku jednog dana je rastvor od 2 kašike sirćeta u mlakoj vodi uz dodatak dvije kašike meda. Sirće sipati u boce, hermetički zatvoriti i čuvati na hladnom i mračnom mjestu. Rok upotrebe mu je praktično neograničen.

Sirće od zukve pomaže kod bolesti grla, kod neuredne probave, slabe cirkulacije i razmjene materija u organizmu. Preporučuje se i kod bolesti srca, bubrega i krvnih sudova. Prema nekim izvorima, dobro se pokazao u povećanju plodnosti – kako kod ljudi tako i kod životinja, i u liječenju noćnog mokrenja kod djece. Dokazano je i da jabukovo sirće snižava povišeni krvni pritisak i da je odličan saveznik u očuvanju vitke linije.

Osim toga jako je korisno za začinjavanje salata i drugu upotrebu u kuhinji. Prema narodnoj recepturi može se također koristiti u kućanstvu za uklanjanje tvrdokornjih mrlja, masnoće i kamenca.

Proces pravljenja ovog proizvoda možete pročitati i pogledati klikom ovdje!

Preporučujemo da posjetite i www.posjeti.ba

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Domaće sirće od zukve 1l”

Vaša email adresa neće biti objavljivana.