Ecomedico Tinkatura Menta

5.00KM

Menta je odavno poznata po tome da smiruje probavni trakt, smanjuje bolove u želucu i crijevima, ublažava raznovrsne grčeve i mučnine

1 na zalihi

SKU: dom-tin-387-0003-ba Kategorija: Oznake: , ,

Opis

Tinkatura Menta i Menta općenito- 𝘂 𝗻𝗮𝗿𝗼𝗱𝘂 𝗷𝗼𝘀̌ 𝘇𝗻𝗮𝗻𝗮 𝗸𝗮𝗼 𝗺𝗲𝘁𝘃𝗶𝗰𝗮 𝗶𝗹𝗶 𝗻𝗮𝗻𝗮 broji preko 250 različitih vrsta, a porijeklo vodi sa Dalekog istoka

Menta je odavno poznata po tome da smiruje probavni trakt, smanjuje bolove u želucu i crijevima, ublažava raznovrsne grčeve i mučnine

Jeste li znali da je jedno od primarnih svojstava mente ublažavanje stresa. Sadrži veće količine triptofana, od kojeg nastaje serotonin koji smiruje i podiže raspoloženje.

Ecomedico Tinkatura Menta je jedna od najpopularnijih aroma diljem svijeta. Menta u isto vrijeme osvježava, stvara osjećaj topline te odiše slatkoćom.

Podrijetlom iz južne Europe i Mediterana, menta se odavno uspješno uzgaja diljem svijeta. Lako se križaju pa često dolazi do zabune kod njihovih imena. Za kuhanje se menta dijeli u dvije osnovne skupine: vrtna menta ili spearmint i paprena metvica ili pepermint. Spearmint se koristi u kuhinji dok se pepermint više upotrebljava kao aroma u industrijskoj proizvodnji kao dodatak pastama za zube, slatkišima…

Najčešće uzgajana menta je vrtna menta (spearmint), ima zaobljeno špičaste listove i daje ljubičasti cvijet u kasnom ljetu. Ova menta i njezine kultivirane inačice najprikladnije su za recepte koji zahtijevaju mentu.

Listovi se mogu brati tijekom cijele sezone, međutim najbolji su neposredno prije cvjetanja kada ima najviše esencijalnih ulja. Aroma mente dolazi od mentola koji također ostavlja osjećaj hlađenja i blagu utrnutost u ustima.

Šta sadrži tinikatura od mente?

Menta sadrži vitamine A, C i vitamine B kompleksa – tiamni, riboflavin, niacin, pantotensku i folnu kiselinu te B6, a od minerala ima kalij, kalcij, magnezij, fosfor, željezo, cink i bakar (0,3 mg).

Sadrži i dijetalna vlakana i fitosterol te druge aktivne tvari poput ružmarinske kiseline, koje pomažu u jačanju otpornosti organizma na upale i infekcije. Ova biljka smanjuje simptome prehlade i suhog kašlja, neutralizira slobodne radikale i sprečava proizvodnju tvari koje potiču upale.

Pogledajte još proizvoda u našem shopu!

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Ecomedico Tinkatura Menta”

Vaša email adresa neće biti objavljivana.