Akcija!

Ecomedico Domaći čaj od šipuraka

3.50KM

Redovnom upotrebom čaja od crvenog ploda šipurka svom organizmu ćete osigurati optimalnu količinu prirodnog vitamina C, koji će spriječiti zimske prehlade i infekcije 

SKU: dom-caj-387-0002-ba Kategorija: Oznaka:

Opis

Ecomedico Domaći čaj od šipuraka već dugo je dio tradicionalne kulture pijenja čaja naših kupaca, a u zadnjih nekoliko godina postao je osobito poželjan zbog relativno novootkrivene velike količine antioksidansa.

Šipak se odlikuje bogatstvom antioksidansa. Među njima se ističu:

vitamin C,

vitamin E,

vitamini B skupine,

karotenoidi,

polifenoli.

Čaj od šipurka povezuje se s nekim povoljnim učincima na ljudski organizam:

antioksidacijski učinak,

antimikrobni učinak,

protuupalni učinak,

antidijabetički učinak,

antikancerogeni učinak.

Redovnom upotrebom čaja od crvenog ploda šipurka svom organizmu ćete osigurati optimalnu količinu prirodnog vitamina C, koji će spriječiti zimske prehlade i infekcije 

Vitamin C vrlo je važan sastojak u hrani kojega se mora unositi prehranom. On organizmu omogućuje: borbu protiv oksidacijskog stresa koji se povezuje s nastankom mnogih kroničnih nezaraznih bolesti, održavanje jakog imunosnog sustava, produkciju neurotransmitera serotonina – hormona sreće, pokazao se korisnim kod usporavanja napretka Alzheimerove bolesti.

Količina vitamina C u čaju od šipka može znatno varirati, a ovisi o brojnim čimbenicima, poput uvjeta uzgoja i načina pripreme. Uz vitamin C, polifenoli čine veliki dio antioksidacijskih sastojaka u čaju od šipka.

Naši stari su šipurak koristili za ublažavanje proliva, liječenje plućnih bolesti, prehlade, upale grla, te kao diuretik.

Novija istraživanja sprovedena u Danskoj pokazala su i da ovi crveni plodovi mogu uveliko ublažiti tegobe artritisa jer djeluju kao prirodni analgetik.

Poznato je i da Ecomedico Domaći čaj od šipuraka pomaže protiv nakupljanja pjeska i kamenaca u bubrezima i mokraćnim kanalima. U ljekovite svrhe najčešće se koristi plod, a nešto rjeđe listovi i cvjetovi ove biljke.

Ecomedico Domaći čaj Šipurak sadrži osušene plodove koji se mogu iskoristiti za kuhanje čaja protiv umora i prehlade.

Naš webshop pogledajte klikom ovdje!

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Ecomedico Domaći čaj od šipuraka”

Vaša email adresa neće biti objavljivana.