Ecomedico Med Borove iglice – dokazani saveznik u borbi sa kašljem, prehladom, gripom i respiratornim infekcijama

(2 recenzije korisnika)

13.30KM24.10KM

Dokazan prirodni saveznik u borbi sa kašljem, prehladom, gripom i respiratornim infekcijama.

Opis

Ecomedico Med Borove iglice – Dokazan prirodni saveznik u borbi sa kašljem, prehladom, gripom i respiratornim infekcijama.

Od davnina su poznata ljekovita svojstva i samog boravka u borovoj šumi po disajne organe ali i po opšte zdravlje. Pupoljci bora posjeduju posebnu ljekovitost i bogat su izvor ljekovitih materija koje se na različite načine mogu koristiti za ublažavanje kašlja i tegoba sa gornjim disajnim putevima kako kod odraslih tako i kod djece. Nije ni čudo što se borov med sve češće koristi kao lijek kod pomenutih poremećaja i bolesti.

Med Borove iglice je izvanredno prirodno sredstvo za jačanje imuniteta

Ecomedico Med Borove iglice je izvanredno prirodno sredstvo za jačanje imuniteta, protiv svih vrsta prehlada, nazeba, kašlja i drugih oboljenja disajnih organa.

Med Borove iglice bogat C vitaminom

Ecomedico Med Borove iglice izuzetan je napitak bogat karotenima i C vitaminom, djelotvoran je kod nazeba, protiv prehlada i u liječenju skrobuta. Naročito se preporučuje nakon pada imuniteta ili poslije oporavka od dužih bolesti, kada nam vraća snagu i elan.

Med i borove iglice pomažu kod jakog kašlja

Borove iglice sadrže i aktivne sastojke koji pomažu potaknuti iskašljavanje i izbacivanje sekreta iz disajnih puteva što pospješuje liječenje bronhitis i upale grla.
Esencijalna ulja iz borovih iglica imaju antiseptičko djelovanje koje uništava patogene bakterije automatski sprečavajući širenje infekcije disajnih puteva.
Visoke koncentracije karotenoida i vitamina A djeluju kao antioksidansi koji blagotvorno djeluju na zdravlje očiju, sprečavajući degeneraciju makule i pojavu mrene.
Vitamin A je važan kod očuvanja kože jer svojim antioksidativnim svojstvima uništava štetne slobodne radikale i ubrzavaju regeneraciju stanica kože. Med od borovih iglica može usporiti nastanak bora i pospješiti liječenje ožiljaka od akni.

Med od borovih iglica preporučuje se kod:

✔hroničnog bronhitisa – ukoliko imate dugotrajan kašalj, raspiratorne probleme ili astmu med sa borovim iglicama je rješenje za Vas

✔astme – med od borovih iglica je dosta hvaljen kao prevencija za probleme sa astomom

✔upala pluća – Tipični simptomi su kašalj za koji su borove iglice itekako dobar saveznik. Kako je ova med od borovih iglica dobar za astmu ovaj med je dobar za upalu pluća 

✔svih vrsta kašlja – rješenje za jak kašalj 

✔svih prehlada i gripa – preporuka je za sve vrste prehlada. Obična prehlada se sa ovim medom lahko savlada, a dobar je i kada se treba temperatura sniziti

✔virusnih, bakterijskih i gljivičnih upala,

✔pada imuniteta i za oporavak tijela,

✔alergija.

 

Klikom ovdje pogledajte naš webshop!

 

Dodatne informacije

Pakovanje

250 gr, 500 gr

2 recenzije za Ecomedico Med Borove iglice – dokazani saveznik u borbi sa kašljem, prehladom, gripom i respiratornim infekcijama

  1. Belma

    Moje rješenje za kašalj. Hvala ekipi ne broj dostavi

  2. Amila

    Sve pohvale i preporuke… Odlicno za kasalj, hvala na brzoj dostavi

Napiši recenziju

Vaša email adresa neće biti objavljivana.