Ecomedico med kids – za pravilan rast i razvoj

13.30KM24.10KM Uključen PDV

𝗠𝗲𝗱 je veoma važan u prehrani djece. On sadrži skoro sve gradivne materije potrebne dječijem organizmu 𝘇𝗮 𝗽𝗿𝗮𝘃𝗶𝗹𝗮𝗻 𝗿𝗮𝘀𝘁 𝗶 𝗿𝗮𝘇𝘃𝗼𝗷.

SKU: dom-med-387-0009-ba Kategorija: Oznake: , ,

Opis

Ecomedico med kids – za pravilan rast i razvoj je veoma važan u prehrani djece. On sadrži skoro sve gradivne materije potrebne dječijem organizmu 𝘇𝗮 𝗽𝗿𝗮𝘃𝗶𝗹𝗮𝗻 𝗿𝗮𝘀𝘁 𝗶 𝗿𝗮𝘇𝘃𝗼𝗷.

Ecomedico med kids – za pravilan rast i razvoj u sebi sadrži skoro sve gradivne materije potrebne dječijem organizmu za pravilan rast i razvoj. Jedna kapljica sadrži više od 100 različitih sastojaka među kojima su najzastupljeniji: voda, hranjive materije, minerali i vitamini.

Sadrži visoko vrijedne kiseline, kao što su mravlja, jabučna, limunska, jantarna, sirćetna i još mnoge druge. To je nutritivno bogata namirnica koju svaka porodica treba imati u svojoj kuhinji. Sadrži bjelančevine neophodne za rast i razvoj kompletnog organizma. Od vitamina sadrži kompleks vitamina B koji zajedničkim djelovanjem potiče rast i podjelu ćelija, čuva kožu, mišiće i pozitivno utiče na metabolizam, te zaštitu imunološkog i nervnog sistema, vitamin E koji kao moćan antioksidans ima i ulogu u regulaciji hormona što je od velike važnosti za djecu u razvoju i vitamin C koji ima brojne funkcije od kojih su najznačajnije antioksidativna, antitumorska, imunostimulirajuća, a poboljšava i apsorpciju željeza. Od minerala med sadrži željezo, cink, kalcij, fosfor, kalij, bakar i magnezij.

Djeca i Ecomedico med kids – za pravilan rast i razvoj

Pored hranjive vrijednosti med ima i izuzetno veliki benefit za zdravlje djece. On daje održivu energiju dječijem organizmu tokom dužeg perioda što utiče povoljno na učenje i koncentraciju. S obzirom na to da se u organizmu vitamini i minerali ne mogu sintetizirati, med je moćni proizvod koji i u maloj dozi snadbijeva organizam vitaminima i mineralima neophodnim za normalno funkciosanje dječijeg organizma u fazi intenzivnog rasta i razvoja. Med pomaže u zacjeljivanju rana, djeluje zaštitno za jetru i uspostavlja kontrolu nad iscrpljujućim kašljem. Sve materije koje sadrži djeluju sinergistički, što znači da jedna drugu podupiru i time jačaju imunitet i pružaju otpor mnogim bolestima.

Bitna napomena je da se med prema preporukama mnogih naučnika i pedijatara ne treba davati djeci mlađoj od godinu dana zbog eventualne mogućnosti razvijanja dojenačkog botulizma. Med može sadržavati spore bakterija koje mogu kod djece mlađe od godinu dana izazvati ozbiljno trovanje, pa čak i smrt. Nakon prve godine života, djeci je prilično sigurno davati med u svakodnevnoj ishrani.
U periodu intenzivnog rasta i razvoja povećana je potreba za mnogim gradivnim elementima. Med je idealna namirnica koja pored izuzetno lijepog ukusa nudi i širok asortiman za život neophodnih supstanci.

 

Naš shop pogledajte klikom ovdje!

 

Dodatne informacije

Pakovanje

250 gr, 500 gr

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Ecomedico med kids – za pravilan rast i razvoj”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *