3 sastojka i vaše će pločice blistati! Učinite da vaše kupatilo izgleda kao novo! I savjeti kako održavati kupatilo bez ijedne mrlje!

Potrebna  3 sastojka:

  • Pola šolje sode bikarbone
  • Jedna kašika deterdženta za suđe
  • Četvrtina šolje hydrogen peroxida

Priprema:

Pomiješajte sodu bikarbonu, deterdžent za suđe i hydrogen u malu flašu (po mogućnosti s raspršivačem). Soda će ukloniti sve mrlje i vodu nakupljenu između pločica, a hydrogen peroxid će ih izbijeliti i prirodno očistiti.

Primjena savjeta kako održavati kupatilo bez ijedne mrlje:

Poprskajte na pločice i između pločica i ostavite 5-10 minuta. Ovo će ukloniti svu nakupljenu prljavštinu. Pobrišite poslije nanošenja vodom. Ili ako nemate tvrdokorne mrlje na pločicama, ovu mješavinu samo nanesite na običnu, mokru spužvu za brisanje i time prebrišite pločice. Ribajte područja i isperite vodom. Ako želite još čišće pločice, ponovite postupak još jednom, gdje još uvijek postoji neka prljavština ili ostaci tvrde vode.

Nakon što uklonite sve mrlje i vaše pločice izgledaju besprijekorno možda želite zadržati taj izgled. Ako ne želite ponovo ribati, postoji nešto što možete učiniti. Pomiješajte vodu i sirće u omjeru 1: 1 i sipajte u bocu, koju možete držati u kupatilu. Nakon svakog tuširanja, poprskajte pločice ovom smjesom. Ne morate to učiniti svaki dan, 2-3 puta sedmično će biti dovoljno, da se na pločicama ne stvaraju tvrdokorne mrlje.

Izvor: popsugar


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

1 Comment

Prednosti i nedostaci mat i sjaj keramičkih pločica - domacin.ba · 10. Augusta 2022. at 15:03

[…] ovih pločica zahtjeva manje čišćenje jer se na njima manje primijete nečistoće, ali samo čišćenje je teže jer nemaju glatku […]

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Mini Cart 0

Your cart is empty.