Trendovi u svijetu za uređenje doma mijenjaju se svakih nekoliko godina. Međutim, neki stilovi i dekori ipak nose titulu onih vječitih. Donosimo vam 15 klasičnih ideja koje su uvijek u modi i s čijim odabirom sigurno nećete pogriješiti.


1. Dobro osvjetljenje i uređenje doma


Najjednostavni trik za lijep i topao izgled vašeg doma je dobro osvjetljenje. Izaberite ono osvjetljenje koje će jednako obasjati svaki kutak prostorije, te koje je klasičnog izgleda i koje se uklapa u estetiku vašeg interijera.

2. Umjetnine


Ovo je jedna od onih dizajnerskih strategija koja vas ne mora puno koštati. Bilo da se radi o uokvirenom posteru, slici ili pak skulpturi koju ste našli na buvljaku, važno je zapravo da taj komad vas predstavlja.

3. “Pravi” materijali za uređenje doma


Materijali poput pravog drveta ili keramičkih pločica dugog su vijeka ako ih pravilno održavate, uvijek su u trendu i zato se isplate. Isto vrijedi i za materijale poput bakra ili mramora. Kada dođe vrijeme da izaberete materijale za svoj dom i želite nešto što će dugo potrajati, prvo obratite pozornost na one koji su povijesno najduže izdržali.

4. Crno i bijelo


Jedna kombinacija boja koja je vječita je definitivno spoj crnog i bijelog. Visoki kontrast ovih boja svakom prostoru daje dašak elegantnosti, bez obzira kakav stil preferirate.

5. Umirujuće spavaće sobe


Trend u dizajnu spavaćih soba koji će još dugo ostati je korištenje blagih boja. Tako svijetli tonovi plave ili sive boje mogu stvoriti umirujuću okolinu što je i najbitnija stavka kada se radi o spavaćoj sobi.

6. “Vintage” predmeti


Za predmete koji postoje više od 50 godina te koji su toliko dugo i popularni male su šanse da će izaći iz mode. Tako su kožnati naslonjači ili perzijski sagovi odličan izbor ako želite kombinirati moderno s nečim klasičnim.

7. Bijele kuhinje


Sa zidovima neutralnih boja, tamnim podovima i bijelom kuhinjom nećete pogriješiti. Imajte na umu te tri stavke dok dizajnirate prostor po svome ukusu i stapate ih sa svojim stilom.

Dnevna soba

Dnevna soba(Foto: Living4Media)

8. Ugrađene police i uređenje doma


Police ugrađene u zid pune knjiga i osobnih detalja ostavljaju profinjeni dojam kućne biblioteke te se smatraju velikom uštedom prostora.

9. Kamin


Kamini ili peći osim što imaju vrlo konkretnu ulogu, svojim izgledom mogu pridonijeti i jačanju rustikalnog stila unutar vašeg doma. Koliko su potrebni, toliko ih je lijepo i imati, pa zašto to onda ne biste u potpunosti i iskoristili.

10. Smočnica


Kada je dobra organizacija interijera u pitanju, smočnice nikad ne izlaze iz mode. Police, ladice i košare uvijek su korisne, drže sve na svom mjestu i najbolje iskorištavaju prostor.

11. Pruge


Bilo da se radi o horizontalnim ili vertikalnim, pruge su stoljećima klasični detalj koji krasi mnogobrojne interijere. Ovo je jedan od grafičkih motiva koji će zbog svoje jednostavnosti uvijek biti popularan.

Materijali poput pravog drveta uvijek su u trendu, a s pravilnim održavanjem vrlo dugog su vijeka

12. Zid s fotografijama ili slikama


Na jednom zidu možete imati vlastitu galeriju. Izaberite fotografije koje imaju osobni značaj za vas. Ako želite postići eklektični stil onda se odlučite za različite modele i boje okvira, a ako je vaš stil više tradicionalniji, odaberite okvire koji se međusobno slažu.

13. Mekani tepih u uređenje doma


Popularnost tepiha zajedno sa stilovima i njihovim dizajnima često se mijenjaju, no pahuljasti tepisi na tvrdim podlogama uvijek mogu proći. Osim što su mekani, udobni za hodanje i ugodni oku, tepih odlično služi i za postavljanje granica unutar prostora.

14. Tamno plava boja i uređenje doma


Iako se i trendovi boja mijenjaju, uvijek možete računati na mornarsko plavu, odnosno tamno plavu boju. Stoga bez grča kupite kauč u toj boji ili obojite stol, a s dolaskom novih trendova tada samo možete izmijeniti detalje i dodatke poput jastuka.

15. Upečatljiva ulazna vrata


Detalj vaše kuće koji uvijek privuče pažnju su zasigurno ulazna vrata u boji. Odaberite odvažnu boju poput crvene, obojite vrata u jednom vikendu i začinite izgled vaše kuće.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr


Dalila Šečić

Redovno probavanje novih recepata potaklo me je da recepte koje pronađem za sebe podijelim na blogu.

1 Comment

10 stvari kojima možete započeti uređenje doma - domacin.ba · 10. Oktobra 2021. at 7:02

[…] možete, odaberite i kutak za sebe i uredite ga po svom ukusu. To može biti kutak za neki vaš hobi, čitanje knjiga ili slušanje muzike, ali […]

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Mini Cart 0

Your cart is empty.