Vrtni hibiskus

Ovaj grm je definicija invazivnosti. Cvjetovi se pretvaraju u plod sa sjemenom u mahunama, koji se širi obilno na vjetru. On je, također, veoma jednostavan za održavanje i može preživjeti u surovim uvjetima (kao što je loše tlo ili minimum vode), tako da on ima tendenciju da raste brzo i preuzima tlo od drugih biljaka.

[umetnime]

Bršljan

Naravno, on izgleda romantično na starim, napuštenim zidovima, ali ono što ne vidite je habanje, koje bršljan čini na već oronulim strukturama. Bršljan može dovesti do oštećenja na bilo kojoj vrste podloge, uključujući drvo, štukaturu, cement –  i vaša boja nema šanse.

Nezaboravak/potočnica

Ovo prekrasno cvijeće ima tendenciju da preraste druge biljke, što bi moglo biti u redu kada je u punom cvatu, ali ljubičasti, plavi cvijetovi su prolazni – kad završi cvjetanje, oni pocrne i ostave gole zakrpe u vašem pejzažu.

Pahisandra

Iako je ovaj tepih od biljaka bujna, zelena alternativa za travu, ona,također, privlači insekte, koji se zovu Euonymus Scales. Ove štetočine sisaju život iz ove biljke, obično ubijajući ga i ostavljajući mrtve prostore u pokrivenosti tla.

Žuti hibiskus

Iako ovi svijetli, prekrasni cvijetovi izgledaju lijepo, oni su tropski (i nacionalni su cvijet Havaja!), dakle, zahtijevaju više vode, nego većina vrtnih biljaka. Bez stalnog zalijevanje i održavanja, oni mogu isisati svu vodu u vašem dvorištu.

Takoma/lopovska loza

Čuvajte se: ova narančasta cvetajuća alternativa tradicionalnom, sve-zelenom bršljanu je super agresivna, može dovesti do oštećenja drvene oplate, a klice se sele na velike udaljenosti, od mjesta gdje ste je prvobitno posadili.

Poljski ladolež

Također, poznat kao Jutarnja Slava, ova biljka malo izgleda kao cvijet, a malo kao korov. Ali, je uporna. Čvrst korjenski sistem, je čini gotovo nemogućom za u potpunosti ukloniti, a ponekad i zahtijeva nekoliko postupaka, dok je ne uspijete uništiti (polijevanje kipućom vodom  je samo jedan način).

 

www.housebeautiful.com

 


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Mini Cart 0

Your cart is empty.