Postoji više kreativnih načina da pružite novu svrhu starom nameštaju, a mi vam otkrivamo sedam rješenja koja će naći primjenu u svakom domu. Pogledajte kako i vaš stari namještaj ponovo može da zasija.

 

Štafelaj kao držač za TV

 

Stari držač slikarskog platna preselio se iz ateljea i postao upečatljiv element enterijera renoviranog stana iz ’70-ih godina. Postavljen na točkiće postaje praktično postolje za televizor koje se može pomjerati i okretati po potrebi.

[umetnime]

7 sjajnih načina da od starog nameštaja napravite novi (1)

Komoda kao kuhinjsko ostrvo

 

Ako vam se dopadaju kuhinje u američkom stilu sa kuhinjskim ostrvom na sredini prostorije, svidjeti će vam se i ideja dizajnerke Eni Brahler. Stara komoda obezbjediće dodatan prostor za skladištenje kuhinjskog posuđa, a mermerna ploča postavljena preko poslužiće kao prostrana radna površina za spremanje hrane.

7 sjajnih načina da od starog nameštaja napravite novi (6)

Vrata kao uzglavlje za krevet

 

U ovoj spavaćoj sobi stara drvena vrata postala su uzglavlje za krevet. Dizajnerka Kej Daglas često koristi ovaj trik kad želi da unese interesantan detalj u prostoriju. Druga izrezbarena vrata okačila je na zid u kuhinji. “Inspiriše me belgijski antikvar Aksel Vervurd. On uspješno koristi stare predmete i pretvara ih u umjetničko delo”, kaže Daglas.

7 sjajnih načina da od starog nameštaja napravite novi (2)

Stara komoda kao umivaonik

 

Starinska komoda koja se nekad nalazila u trpezariji ili sobi može pronaći novu ulogu u kupatilu. Na Floridi, u kupatilu Lize Pulicer Kalhun, antička kuhinjska komoda postala je postolje za umivaonik.

7 sjajnih načina da od starog nameštaja napravite novi (7)

Polica za knjige kao koktel bar

Stare police poslužit će kao savršeno mjesto da na dekorativan i pregledan način izložite razne vrste pića i čaša. Ovaj retro bar u stanu na Menhetnu dizajnirali su Fibi i Džim Hauard.

7 sjajnih načina da od starog nameštaja napravite novi (5)

Koferi kao noćni stočić     

          

Praktičan i dekorativan sto možete napraviti od starih kofera. Dovoljno je da pričvrstite dva kofera jedan za drugi, podignete ih na drvene letvice i odgore stavite čvrstu dasku ili poslužavnik. U spavaćoj sobi rančerske kuće u Americi, dizajner Ken Fulk iskoristio je dva Luj Viton kofera da napravi noćni stočić pored kreveta.

7 sjajnih načina da od starog nameštaja napravite novi (3)

Žardinjera kao klub sto

 

Stočić za kafu u ovoj dnevnoj sobi u Atlanti stigao je iz bašte. “Četvrtasti stolovi u dnevnoj i radnoj sobi su zapravo baštenske žardinjere postavljene naopačke. To su detalji koji pružaju ovoj kući šarm”, objašnjava dizajnerka.

7 sjajnih načina da od starog nameštaja napravite novi (4)

 

Izvor: kucastil.rs


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.