Naš slijedeći projekt je barska stolica od paleta. Kao i kod ostalog namještaja ni ovdje ne robujemo dimenzijama. Jednostavno svatko radi prema sebi. Samo okvirno, naša stolica je 85 cm visine, a sjedalo je 30 x 33 cm.

ŠTO JE POTREBNO

▪ 1 i pol obična paleta

▪ električni alat (Bosch ubodna pila, brusni valjak i el. izvijač)

▪ željezni pajser (za otkidanje daski i vađenje čavala)

▪ temeljna boja za drvo i lak za drvo (JUB JUBIN)

▪ 50 vijaka za drvo od 30 ili 35 mm (ovisi o debljini daski)

BARSKA STOLICA OD PALETA SE IZRAĐUJE OVAKO!

Za barsku stolicu smo koristili nestandardnu paletu koja ima deblje nosive grede.

Prvo palete rastavite na sastavne dijelove. Prilikom vađenja čavala radite to što pažljivije jer će vam daske redovito pucati i rascjepljivati se.

barska1

Za stolicu vam trebaju 4 nosive grede koje kružnom pilom izrežite na iste dimenzije (u našem slučaju 83 cm). Ako su grede predebele koristite se ubodnom pilom. Obzirom da su ove grede jako suhe, tvrde su i neke slabije pile će to teško rezati. Mi smo koristili Bosch kružnu i ubodnu pilu koje su savršeno odradile posao.

barska3

Nakon nogara izrežite daske (8 kom) koje ćete pošarafiti u grede gore i dolje tako da dobijete kvadrat.

Kada to spojite, izmjerite tačne dimenzije i izrežite daske za sjedalo (3 kom).

barska4

Još morate postaviti bočne daske koje služe kao “nogohvat”, mjesto gdje ćete zakačiti nogu dok sjedite. Osim toga, ove dvije daske dodatno učvršćuju cijelu konstrukciju. One mogu biti par centimetara duže od ostalih, neka slobodno strše izvan stolice.

barska5

I to je to. Svi spojevi se rade običnim vijcima za drvo, mi smo koristili one od 30mm dužine, a vi prilagodite… Veće ili manje.

Nakon spajanja slijedi brušenje i obrada stolice. Naročito obratite pozornost na rubove sjedalice koje lagano zaoblite kao i sve druge bridove.

barska6

Završni tretman može ostati u prirodnoj boji ili možete pofarbati u određenu boju. Prije završnog lakiranja nanesite temeljnu boju (mi smo koristili JUB temeljnu boju JUBIN Decor Primer i završnu pokrivnu boju JUBIN Decor).

Barska stolica je gotova.

barska7

Još zanimljivih članaka pronađite klikom ovdje!

Preporučujemo da posjetite i www.posjeti.ba

Categories: Majstorisanje

armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.