Želite li uređenjem doma nešto poručiti ili imate omiljeni citat odnosno motiv, koji biste rado stalno imali na oku, drveni natpisi mogli bi biti idealno rješenje za prostor u kojem boravite.

Prvo odaberite zid na koji ćete postaviti natpis, a potom, u skladu s njegovom veličinom, izrežite dasku odgovarajućih dimenzija. Višenamjenskom brusilicom dobro obradite rubove, a prednju stranu cijelu prijeđite multi-brusilicom. Vlažnom krpom uklonite prašinu. Kad se očišćeno drvo potpuno osuši, vrijeme je za nanošenje boje.

dekorativni natpisi za dom

Želite li postići starinski efekt, boju razrijedite vodom u omjeru 1:2 te nježno kistom nanesite na površinu. Dok se površina suši, izrežite skalpelom motiv koji ste prethodno otisnuli pisačem. Prislonite ga na dasku, pazeći pritom da bude do kraja priljubljen kako se sprej ne bi uvukao pod uzorak. Ako koristite papir, najsigurnije je da ga pažljivo navlažite jer će tako bolje prionuti za dasku. S udaljenosti od 20 centimetara nanesite sprej u drugoj boji.

dekorativni natpisi za dom 2

Pričekajte par minuta prije nego što uklonite papir. Za dodatan starinski izgled s udaljenosti od 40 centimetara pažljivo nanesite boju sprejem te po želji brusnim papirom oprezno obradite rubove.

 

Indizajn


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Mini Cart 0

Your cart is empty.