Takozvano kaširanje je tehnika, kojom stare novine prelijepite preko predmeta. Možete ih lijepiti smjesom brašna i vode, ljepilom za tapete ili gotovom kupljenom smjesom u hobby dućanima. A, ideja šta dekorirati novinskim papirom, ima pregršt.

Stare metalne i plastične posude, koje ukrasite novinskim papirom postat će zanimljiv dekorativni element u kuhinji, dnevnom boravku ili sobi. Bez obzira o kojoj je podlozi riječ, prvi je korak nanošenje ljepila. Zatim, nanesite novine i premažite ih ljepilom. Kada se dobro posuši, kaširani predmet možete i prelakirati. Tako ćete ga slobodno moći koristiti u prostorijama, koje su izložene vlazi.

 

Želite li otići korak dalje od malih sitnih detalja, svoje zidove možete ukrasiti novinskim papirom dopunjenim dragim citatima ili ispisanim fotografijama, koje kaširanjem možete pretvoriti u mozaik. Za zid možete koristiti i cijele stranice novina, dok za stari plakat ili sliku, radije natrgajte manje komadiće i stvorite unikatan poklon za dragu osobu.

 

Izvor: www.indizajn.rtl.hr

Categories: Majstorisanje

armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Mini Cart 0

Your cart is empty.