Često nam se desi da čak i ako ne nosimo odjeću, miris na njoj brzo izlapi. Postoje trikove kojima ćete miris omekšivača duže zadržati na odjeći. Ako želimo da nam odjeća bude uvijek mirisna i svježa, trebamo je samo prati nakon nošenja. Nakon jednog nošenja odjeća „pokupi“ sve mirise izvana i naše tjelesne mirise, pa se miris omekšivača ne osjeti više. Zato svu odjeću nakon nošenja perite osim farmerica. Farmerice i svu džins odjeću perite nakon nekoliko nošenja. Danas na tržištu postoji veliki broj deterdženata za pranje, omekšivača i raznih pomagala za pranje odjeće.

Kada kupujute bilo koji deterdžent za odjeću, birajte uvijek one malo kvalitetnije tj. jačega mirisa, većega koncentrata aroma u njemu,..itd. Prije odijevanja nanesite losion za tijelo, pa će vam i odjeća mirisati po njemu. Neke žene, ali i muškarci imaju samo jedan parfem koji im odgovara, pa tako i vi sebi odaberite one koji vam odgovaraju i neka postanu dio vaše osobnosti, jer će vas po njima svi prepoznavati.

Miris omekšivača ne špricajte direktno na odjeću

Ako imate svoj omiljeni miris, nanesite ga kako ga inače koristite ali ga pošpricajte i po zraku, pa prođite kroz taj mirisni oblak koji put, jer vaša odjeća i na taj način upija mirise. Miris ne špricajte direktno na odjeću jer bi vam zbog njegovih sastojaka mogle ostati mrlje, koje ćete poslije teško odstraniti. Čak i kada miris izlapi s vaše kože, on se duže zadržava na vašoj odjeći pa i vi duže mirišete.

S vremena na vrijeme držite sve ormare u svom domu otvorene uz otvorene prozore, jer će kroz njih prostrujati svježi zrak i dati vašoj odjeći lijep prirodni miris.

Ako ste proveli duže vrijeme u zadimljenoj prostoriji, vaša odjeća će pokupiti sve neugodne mirise iz te prostorije. Pomoći ćete joj tako što ćete tu odjeću koju ste nosili, staviti na vješalicu i držati preko noći na svježem zraku. Svi neugodni mirisi do jutra će izlapiti.

Preporučujemo da posjetite i www.posjeti.ba


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.