Zelena kora oraha- Za smeđu kosu Prvo, odvojite 15-20 oraha. Onda, izrežite zelenu koru na komade i sameljite. Dodajte toplu vodu. Pomiješajte kašikom, da smjesa postane homogena. Ova mješavina će biti vaša boja za kosu. Uzmite četkicu za bojenje kose i nanesite pripremljenu smjesu na kosu. Neka smjesa ostane oko 15-20 minuta, a zatim operite kosu. Na kraju isperite kosu s sirćetom. Sirće će popraviti boju.

[umetnime]

Kora luka i kora hrasta – Za Svijetlo smeđu kosu Sve što trebate učiniti je da pomiješate pola šolje oguljene kore s luka i narezane kore hrasta. Tu smjesu prelijte s 1 litrom prokuhane vode. Kuhajte sve zajedno oko 1 sat. Neka se ohladi, oko 1 sat. Navlažite kosu s ovim preparatom i pustite da tako ostane oko 45 minuta. Onda operite kosu i isperite je sa sirćetom.

Kamilica – Za zlatno plavu kosu U pola litre vode, dodajte 100 grama sušenog cvijeta kamilice. Nakon kuhanja, procijediti. Natopite kosu sa nastalom tečnošću. Zatim je operite i osušite. Ne zaboravite je isprati sa sirćetom.

Cvekla/repa- Za crvenu kosu Uzmite cveklu/repu srednje veličine. Izrežite je na komade i skuhajte. Kada je gotovo, ostavite da se ohladi. Onda uklonite komade cvekle/repe iz vode u kojoj se kuhalo povrće. Ova mješavina će biti vaša boja za kosu. Dakle, nanesite je na kosu i pričekajte oko 15-20 minuta. Isperite kosu s sirćetom i osušite je.

Ako imate svijetliju boju kose, postići ćete puni efekat bojenja tokom prvog bojenja. S druge strane, ako imate tamniju kosu, potrebno je ponoviti tretman bojenja nekoliko puta.

[umetnime]

 

Izvor : healthexpertgroup

 


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.