Godinama čuvate stare stvari pod geslom ‘jednom će zatrebati’, a čak i potrgane stvari vam je žao baciti. Ako i vi imate taj problem, možda je vrijeme za promjene njihove svrhe.

Vjerojatno većina nas ima negdje neki namještaj kojim nije baš zadovoljna. Dvije su opcije: baciti ga ili ga preurediti, odnosno prenamijeniti. Ukoliko birate drugu opciju ovo je članak za Vas!

Raščišćavanje kuće je važno, no neke se stvari mogu iskoristiti na zanimljive načine. Donosimo vam još zanimljivih ideja kako stare stvari možete ponovo upotrijebiti na nove, kreativne načine. Bez obzira je li riječ o starim čepovima od vina, potrganim lančićima ili slomljenim teglama za cvijeće – gotovo svi materijali oko nas mogu se prenamijeniti i dobiti novu svrhu.

“Upcycling” pojam pojavio se sredinom devedesetih, no sve je popularniji. To je radikalnija i još zelenija verzija recikliranja – nema prethodnog uništavanja tih stvari kako bi se one pretvorile u nešto novo, već se iz njih takvih kakve jesu, uz minimalne preinake u kućnoj radinosti, izrađuju nove stvari i pronalazi im se nova svrha za stare stvari.

[native]

Ideje kako iskoristiti stare stvari

Neki to smatraju čak i umjetnošću. Pogledajte kako su kreativci diljem svijeta svoje stare stvari prenamijenili, “upcyclali” i ponovo upotrijebili. Možda dobijete ideju kako nešto od toga primijeniti i u svom domu…

Potrgane lančiće pretvorite u luster ili mobil. Ako vam se slomi staklo na okviru za slike pretvorite ga u držač naušnica uz ponoć nekoliko žica ili debljeg konca. A kao držač naušnica poslužit će i prefarbani stari ribež.

Razbijene čaše su stare stvari koje postaju vrtni svijećnjaci Razbijene tegle za cvijeće mogu postati simpatični markeri za vrt… … ili od njih napravite mini-vrt Kao oznake u vrtu (gdje je što zasađeno) mogu poslužiti i stare žlice.

Nadamo se da ste pronašli inspiraciju i da već imate u planu neke vlastite uradi-sam projekte!

Izvor: zena.rtl.hr

Još savjeta pogledajte klikom ovdje!


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.