Maslinovo ulje sa limunom za čišćenje jetre u savremenom način života je nezaobilazna stavka. To je iz razloga je taj način života prouzrokuje česta nakupljanja toksina u tijelu. Često sve to se odrazi i na pravilan rad pojedinih organa, ali sve se to može kontrolisati upotrebom maslinovog ulja s limunom.

Od davnina maslinovo ulje se koristi u mnogim zdravim prehranama zbog svojih ljekovitih svojstava. Predstavnici Rimljana i Grka su mješavinu maslinovog ulja s limunom nazivali tekućim zlatom

S pravilnim unosom smjesa je zaista tekuće zlato koje pozitivno reagije na masne kiseline i vitamine. Dakle ova smjesa doprinosi uklanjanju nakupljenih otrova i poboljšava tijelo na razini staničnih struktura. Ovaj lijek se koristi u nekoliko svrha, a ove s najbitnije:

  • čišćenje gastrointestinalnog trakta i jetre od štetnih spojeva
  • jačanje vaskularnih struktura i srčanog mišića;
  • održavanje koleretskog sustava u dobrom stanju;
  • uklanjanje bubrenja tkiva bilo kojeg podrijetla;
  • uklanjanje umora i opće toniranje tijela.

Maslinovo ulje sa limunom za čišćenje jetre

Jetra je glavni filter tijela kroz koji prolaze svi toksini i štetne materije. Čišćenje jetre na ovaj način se radi samo kada se utvrdi da nemate kamen u žuči. Među najpopularnijim načinima čišćenja jetre je upotreba limunovog soka i maslinovog ulja. Ova kombinacija može da se uzima svakodnevno. 

Recept maslinovo ulje sa limunom za čišćenje jetre

  • 2 limuna
  • 2 kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • čaša i po čiste izvorske vode

Priprema maslinovog ulja sa limunom

Prvi korak je da operete limun. Zatim ga isječete na tanke dijelove. Poslije toga grubo isjeckajte cio limun i stavite u mikser. Dodajte na sve to 2 kašike maslinovog ulja. Poslije toga dospite čašu i po vode. Sve ove sastojke treba miješati 1 minutu. Vaš napitak je spreman. Polako ispijajte.

Upozorenje:

Ukoliko Vam je jetra oslabljena ili imate karcinom krenite sa 1/4 šolje i postepeno povećavajte količinu do punog iznosa. To uradite iz razloga što cijela količina može da dovede da ljekovite krize zbog čega dolazi di pada nivoa bilirubina, groznice, proliva i osjećaja slabosti.


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

1 Comment

15 korištenja ulja masline za zdravlje - domacin.ba · 29. Juna 2022. at 10:19

[…] 9.Maslinovo ulje stavite na ispucale usne. […]

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.