Pokušaj da pijete više vode (a manje slatkih pića) je plemeniti cilj zdravlja, posebno zato što vrijeme postaje toplije. Međutim, nova kompanija, koja proizvodi boce za vodu visoke tehnologije, tvrdi da će ljudima trebati više od ohrabrenja javnih kampanja, da sačuvaju zdravlje. HidrateMe je nova boca za vodu, koja aktivno učestvuje u ciljanom unosu vode u organizam: svijetli, da podsjeti ljude da piju više vode.

boca s vodom

Boca vode je povezana na vaš telefon, i prati koliko često je popunjena. Aplikacija povezana s bocom preko Bluetootha izračunava, koliko trebate piti vode tog dana, na osnovu vaše fizičke aktivnosti i zdravstvenih informacija. Ako zanemarite svoj režim pijenja vode, boca svijetli, kako bi vas upozorila da počnete da pijete.

boca s vodom 2

Da li je ljudima stvarno potrebna još jedna aplikacija, koja malo više uradi, osim što im govori da su možda žedni? Vjerovatno ne, ali je boca HidrateMe već prikupila više od 200.000 $ iznad ciljanih 35.000 $ na portalu Kickstarter. Dok, teoretski, većina ljudi može pratiti svoju hidrataciju, nije baš tako zabavno gledati, kako boca svijetli tokom cijelog dana. Boca će se moći kupiti preko portala Kickstarter, za 45US$. Isporuka je zakazana od decembra.

 

Mentalfloss

Categories: Ostalo

armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.