Pjena za brijanje može zamijeniti neka uobičajena sredstva za čišćenje domaćinstva, a također i uštediti novac.

Kako temperature zraka rastu tako se povećava i upotreba pjene za brijanje, no ovom smo neizbježnom proizvodu u muškoj i ženskoj pronašli i četiri nova lica te je možemo koristiti i kao sredstvo za čišćenje u domaćinstvu.

Danas Vam donosimo četiri genijalne upotrebe pjene za brijanje za čišćenje domaćinstva.

1. Uklonite mrlje s odjeće i tepiha
Prebrišite mrlju vlažnom krpom te utrljajte pjenu za brijanje i ostavite da djeluje deset minuta. Isperite hladnom vodom i mrlja će u potpunosti nestati.

2. Ispolirajte ogledala
Pjena za brijanje ne samo da čisti ogledala nego i sprječava zadržavanje pare na njima poslije tuširanja.

3. Očistite pločice u kupaonici
Raspršite pjenu po pločicama i pustite da djeluje nekoliko minuta. Ako je potrebno, tvrdokornije mrlje izribajte četkom te prebrišite pločice mokrom krpom.

4. Dezinficirajte ruke
Bilo da ste na putu ili kampirate u šumi, pjena za brijanje može biti jednako korisna, a ponekad i praktičnija, od antiseptika, odnosno sredstva za dezinfekciju ruku. Istisnite pjenu u dlanove, protrljajte ih i obrišite peškirom.

Ko bi rekao da će pjena za brijanje pomoći u gore navedenim problemima. Pjena za brijanje je odličan kozmetički proizvod koji pomaže dlačicama prije depilacije da omekšaju, pa da ih je nakon naošenja pjene za brijanje jednostavnije ukloniti žiletom.
Pjenu za brijanje nekada su koristili samo muškarci, a danas ju koriste i žene, a možete se koristiti i kao sredstvo za čišćenje. Prilikom upotrebe pjene za brijanje, kod uklanjanja raznih mrlja, radije se odlučite za mušku pjenu za brijanje, jer je ona po sastavu jača.

Još zanimljivih članaka pronađite klikom ovdje!

zadovoljna.dnevnik.hr/novi.ba


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.