Riješite se dosadnih muha u vašem domu

Nakon što temperature porastu, muhe se legu brže nego inače. Zbog toga je ljeto vrijeme kada muha ima na sve strane. Također, kada vani postane vruće traže sjenovita i vlažna mjesta kako bi odložili svoja jaja i zbog toga ulaze u naše domove.

Razlog pojave muha tokom ljeta ovisi o više faktora. Prvo, nakon što temperature porastu, jaja se mogu izleći za manje od polovice vremena koje je potrebno inače.

Uz to, ako vani postane vruće, muhe su sklone potražiti sjenovita i vlažna mjesta, poput vašeg doma, kako bi položili jaja.

Rezultat toga je kuća puna muha, a kako jedna ženka može snijeti do 900 jajašaca tokom jednog ljeta, trebat će pomoć da ih se riješite u kući.

Evo nekoliko savjeta kako da riješite se dosadnih muha u vašem domu.

Vodite računa o higijeni i tako riješite se dosadnih muha

Iako muhe u kući nisu nužno znak prljavog doma, higijena je ključna za zaustavljanje muha u kući.

Muhe obično polažu jaja na vlažne tvari, što znači prljavo posuđe, otvorene vreće za smeće ili bilo koju drugu izloženu hranu. Pazite da su vreće za smeće čvrsto povezane i da je sva hrana zatvorena.

Procijenite gdje se okupljaju

Budući da muhe borave na vlažnim mjestima, vjerojatno ćete otkriti da bruje na određenim mjestima. To može biti prozor koji puno kondenzira ili voda koju ostavlja propusna slavina. U svakom slučaju, ako im oduzmete izvor vlage, manja je vjerojatnost da će nastaniti u vašem domu.

Koristite ocat i riješite se dosadnih muha

Ako ste protiv ubijanja insekata, a naročito muha, onda ovo nije savjet za vas. Muha se jednostavno možete riješit hvatanjem, a bit će vam potreban ocat (po mogućnosti jabučni), šećer i deterdžen za pranje s mirisom voća.

Napunite plitku posudu s centimetrom octa, dodajući u nju kašiku šećera i deterdženta. Možete ga ostaviti nepokrivenim ili prekriti prozirnom folijom koju ćete probiti. Privučene mirisom, muhe će uletjeti u posudu iz koje neće moći izaći.

Kupite ljepljivu zamku

Ovo je najbolja metoda koju možete kupiti. Pazite da ljepljive trake postavite na pravoj visini i malo dalje od prozora. Jednostavan je način kojim ćete se riješiti dosadnih muha u svom domu.

Izvor: savjetnici.info

Posjetite naš shop klikom ovdje!


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Mini Cart 0

Your cart is empty.