Da i dalje portal domacin.ba ostaje dosljedan svojoj prvenstvenoj zamisli da pomogne pri uređenju domaćinstva pokazujemo i u ovom majstorluku. Ovaj put smo otišli korak dalje pa ćemo da Vam prikažemo kako od stare bačve možete napraviti funkcionalan i lijep stol. Ustvari ipak da odmah na početku otkrijemo od jedne bačve se mogu napraviti dva stola. Jedan možete koristiti u kući, dok se drugi može savršeno uklopiti u vanjske uslove.  No dosta priče pređimo na rad.

stol2 Pored bačve koja je osnova cijelog majstorluka za ovaj stol je potrebno i masivno drvo od kojeg ćemo izrezati stalak čiji promjer odgovara dimenzijama bačve. Obzirom da bačva na sebi ima metalne obruče, morate biti pažljivi kod rezanja. Najbolje je odrediti sredinu i olovkom ili kredom izvući liniju. Nakon toga uz pomoć alata kao što je DREMEL ili RENOVATOR izrežite obruče i malo ih raširite, a onda uz pomoć ubodne ili kružne pile izrežite bačvu.

Kada ste izrezali bačvu, vratite obruče i učvrstite ih uz rubove odgovarajućim vijcima.

Kako bi sve bilo stilski usklađeno, najbolje je gornju ploču od stola napraviti od daski sličnih bačvi, ali možete je izrezati i od šperploče ili iverala s završnom teksturom imitacije drva.

stol3

Ovo je samo jedna od ideja, a vi prilagodite prema vlastitim potrebama i idejama.

 

Izvor: domacin.ba/uredisvojdom.com


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Mini Cart 0

Your cart is empty.