Uradi sam: Napravite šupu, garažu ili pomoćni objekat od paleta

Drvene palete, koje, usput rečeno, možete napraviti vlastitim rukama, imaju najširi cilj. Prije svega, uvijek su korišteni kao kontejneri za nabijene kutije, pakete, građevinski materijal, vreće sa suhim mješavinama i drugo. To je tačno onako kako bi i trebali upotrebljavati. No, određeni kvaliteti ovih proizvoda, naime dobra geometrija, snaga i izdržljivost, naveli su ljetne stanovnike da vjeruju da se mogu koristiti za izradu platformi, montažnih predmeta, ograde i namještaja.

Ako vam je nakon nekog projekta preostalo drvenih paleta i ne želite da ih bacite, najbolje bi bilo da ih iskoristite u potpunosti.

Postoji mnogo načina na koji možete da upotrebite drvene palete, dok od njih čak može biti napravljena i šupa za alat i odlaganje stvari u bašti ili vašem dvorištu. Šupa pored vaše kuće može u sebi da sadrži puno toga – stari nameštaj koji se više ne koristi ili kutije sa raznom literaturom. 

Kreativne stvari uvijek su aktuelne i zanimljive. Ukoliko želite da napravite garažu, šupu ili pomoćni objekat, a nemate dovoljno novca, drvene paleta su idealno rješenje za vas.

Ovo veoma efektno i estetski upečatljivo rješenje idealno je za dvorište, a može se primjeniti i za unutrašnje prostorije. 

Od paleta se mogu napraviti i ograda ili pregradni zid, pomoćni radni pult u kuhinji, komoda za časopise ili polica za knjige, cveće, začine… Takođe, može se kreativno iskoristiti za izradu zidnog čiviluka, klupe za sednje ili pak ljuljaške.

Pretpostavljamo da i među Vama ima onih koji su ove godine planirali da izgrade sebi šupu, ostavu ili garažu. Mi Vam donosimo video u kojem možete pogledati kako da to uradite od paleta.

Sve što je potrebno je 120 paleta i pređimo na posao.

Još uradi sam projekata pronađite klikom ovdje!

Tradicija, kultura i turizam na jednom mjestu – www.posjeti.ba


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Mini Cart 0

Your cart is empty.