Znate li kojih 6 biljaka donosi pozitivnu energiju u Vaš dom? Filozofija Feng Šuia se zasniva na tome da pojedine biljke mogu promijeniti život čovjeka. Neke biljke posjeduju svojstva kojima ljudima obezbjeđuju pozitivnu energiju, ali i mogu uticati i na neke životne aspekte:

-poboljšati finansijsku situaciju,

-privući sreću,

-isceljavati od različitih bolesti,

-a takođe, i miriti one koji su u svađi.

Kojih 6 biljaka donosi pozitivnu energiju je pitanje kojim se danas bavimo. Zelene prijatelje koje u Vašem domu preporučuje Feng Šui filozofija pogledajte u nastavku.

Lavanda

Lavanda je poznata kao lijek za sve koji pate od nesanice, lošeg raspoloženja ili depresije, ali i kao simbol čistoće i ljubavi.

Njeni sastojci djeluju na centralni nervni sistem i pomažu u stanju uznemirenosti, histerije, glavobolje i migrene. Dakle, ova biljka zaslužuje mjesto u Vašoj spavaćoj sobi.

Krasula

Krasula ili u narodu poznatija kao biljka novca može da utiče pozitivno na posao, vlasnika i da donosi bolju zaradu. Ova biljka je odličan izbor za kancelarije.

Za razliku od lavande koja se drži u sobi, krasula je biljka koja se postavlja sa desne strane ulaznih vrata u sjevernom ili sjeverozapadnom djelu. Biljka posjeduje eterična ulja koja povećavaju mentalnu i fizičku budnost čovjeka i aktiviraju njegove umne i fizičke sposobnosti.

Aloja

Aloja je biljka koja se koristi u medicini jer je jako ljekovita, ali i prilikom kozmetičkih tretmana. Ima veliki uticaj na zdravlje i zbog toga je u Rusiji poznata kao eliksir mladosti, dok su je drevni egipćani nazivali biljkom besmrtnosti. Za ovu biljku se preporučuje da se rasporedi po sobama gdje se nalaze bolesni ljudi jer se smatra da doprinosi njihovom bržem oporavku.

Nana

Prva asocijacija kada se spomene nana je lijek ili aroma koja je uistinu čini najaromatičnijom biljkom. Nana je biljka koja djeluje osvježavajući na cijeli organizam i tako pomaže oslobođenju od umora, a i djeluje na pamćenje. Kinezi vjeruju da saksija sa nanom treba da bude u svakom domu jer utiče na privlačenje pozitivne energije.

Jasmin 

Hiljadama godina plijeni pažnju i zaokuplja maštu ljudi. Mnogi ga smatraju kraljem cvijeća, a sami vlasnici ove biljke tvrde da sa vremenom postaju komunikativniji i da se raduju životu. Prema Feng Šui filozofiji za privlačenje sreće i povećanje nivoa pozitivne energije preporučuje se staviti jasmin u južni dio prostorije.

Spatifilum

Spatifilum je biljka koju često nazivaju ženskom srećom. Od davnina se za ovu biljku smatra da povlači za sobom dobre promjene, pogotovo u ljubavnim odnosima.

Prema ovoj filozofiji sreća je dolazila u kuću kod žena koje su dugo pokušavale da zatrudne, i sa pojavom ove biljke one su, napokon, obradovane vješću o dugoočekivanom radosnom događaju. Uprkos činjenici, da mnogi ne veruju u magične čari biljke, spatifilum itekako može uticati na privatni život svoje vlasnice.

Izvor: domacin.ba/uspesnazena.com


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

1 Comment

Koje su prednosti ako jedemo lišće nane/metvice? - domacin.ba · 28. Januara 2022. at 16:11

[…] da je nazivamo nana, menta ili metvica, ova biljka je sastavni dio svakog domaćinstva. Sa svojim izrazito pikantnim okusima i snažnim mirisom, odličan je sastojak u žvakaćim gumama, […]

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Mini Cart 0

Your cart is empty.