Bol u donjem dijelu leđa – lumbago i išijas (bol koji se širi od donjeg dijela leđa niz nogu) su možda dva najčešća oboljenja lumbalnog područja. Postoje različiti medikamenti i alternativni načini za ublažavanje bolova u leđima. Međutim, postoji jedan jako jednostavan, ali podjednako efikasan, način za ublažavanje bolova u leđima kod lumbaga i išijasa, uz pomoć aluminijske folije.

[umetnime]

Evo šta treba da uradite:

Od aluminijske folije napravite sami oblog u vidu pojasa od 5-7 slojeva, a između svakog sloja stavite papir ili pamučnu tkaninu. Prvi i posljednji sloj čini folija. Svaki dan treba da ležite na ovom pojasu 3-4 puta dnevno po 40 minuta (možete i duže, zavisi od stepena bola, ali ne više od 2 sata). Kao rezultat toga – već poslije nekoliko dana, bolovi nestaju, smanjuje se napetost mišića, mišići se opuštaju, a poslije 10-15 dana napadi lumbaga i išijalgije nestaju bez traga. Možete koristiti i drugi način. Isti oblog od folije drži se na tabanima, u istim vremenskim razmacima.

Sličan oblog od folije možete staviti na obraz kod zubobolje, ili na uho. Kod akutnih stanja, koja su obično propraćena gubitkom energije – srčani bolovi, groznice, depresivna stanja itd. – možete foliju koristiti tako što ćete se u potpunosti prekrivati i umotavati se u nju. Bićete iznenađeni koliko se brzo vraća snaga, poboljšava raspoloženje i nestaju bolni napadi. Stvar je u tome što biotokovi koji prolaze kroz naš organizam u biološki aktivnoj tački, odražavaju se i vraćaju se natrag na meridijan, odakle su i izašli. To veoma blagotvorno djeluje na oboljeli organ, sa kojim je ovaj meridijan povezan. Na ovaj način lahko se odstranjuju problemi, bolovi koji su vam poprilično dosadili. Ovaj zanimljiv način lječenja odavno se praktikuje od strane kineskih i ruskih iscjeljitelja, a opisan je i u djelima psihoterapeuta Vilhelma Rejha, učenika Frojda.

Izvor: uspesnazena.com
Foto:hr.bentica.tag.si


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

2 Comments

redzad · 21. Januara 2016. at 23:23

Žao mi je na taj način se ne može riješiti problem išijasa . Prisutnost tog problema je specifičnost upale nerva i rješava se na drugi efikasan način .

    Amela Igor Strutinski · 9. Jula 2016. at 11:24

    Pozdrav, u pravu ste, ali ovo su samo savjeti kako da sami sebi olakšamo bol. Nekom pomogne, nekom ne. Mi smo se lično uvjerili u neke od savjeta, vrijedi ponekad probati. LP

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Mini Cart 0

Your cart is empty.