Većina se nekada susrela sa problemom upale urinarnog trakta i bakterijama koje je jako teško izbaciti ili pak kamenom ili pijeskom u bubrezima. Kao alternativni vid medicine koji pomaže za rješavanje ovog problema nameće se ispijanje velikih količina raznih čajeva.

[umetnime]

Da li ste nekada pokušali sa čajem od peršina?

Ukoliko niste, pravo vrijeme je da pokušate jer ovaj čaj ne samo da će vam pomoći privremeno, on će vam pomoći trajno.
Naime, čaj od peršina predstavlja dobar antiseptik za bubrege, te na taj način čisti vaše bubrege i oslobađa vas bolova,daljih upala i problema urinarnog trakta .

Kako napraviti čaj od peršuna?

Pripremite 300g svježeg lista peršina i stavite litar vode da proključa. Kada voda proključa, zalijete listove istom, zatim poklopite i ostavite da stoji 15-20 minuta, a potom procijedite čaj.
Litru tako toplog čaja popijete unutar sat vremena, te nakon par sati ponovite postupak. Ono što je bitno naglasiti da čaj ne šećerite.

[umetnime]
Već nakon prvog dana korištenja ovog čaja primjetit ćete olakšanje, te će simptomi poput peckanja prilikom mokrenja, bolovi u bubrezima znatno biti umanjeni, a vi ćete se osjećati bolje .
Čaj pijete onoliko vremena koliko je potrebno vašem organizmu da ozdravi. Nakon tri dana smanjite broj od 2 litra čaja na 1 litar čaja.
Kažu da ni jedan lijek nije sladak, pa tako ni ovaj, ali samo zapamtite da vas isti taj vodi do zdravih bubrega.

 


Autor: Žana Matić

 


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.