Pravi ukus čokoladna torta bez brašna uz malo truda.

Zaokružili smo puno ukusnih kolača s malo šećera, pa čak i bez šećera, koji izmjenjuju te grame šećera ili smeđeg šećera za slatkiše poput Stevije ili čak prirodne sastojke poput meda ili javorovog sirupa …

Ovi kolači i kolači bez šećera, bez šećera, savršeni su ako ovaj mjesec pokušavate biti zdraviji. 

Koliko god nevjerojatno bilo pečenje, može biti pomalo zabrinjavajuće gledati kako sav šećer ulazi u zdjelu!

Ne brinite, ne propustite čokoladni okus koji volimo kod kolača!

Sastojci:
175 g crne čokolade
7 jaja
140 g maslaca

Priprema:
Zagrijte rernu na 130 stepeni. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje. Izlomite čokoladu na kocke i otopite na pari, pa kad se otopi umiješajte na kocke isječen maslac. Miješajte dok se ne rastopi. Pjenasto umutite žumanca i dodajte ih lagano miješajući u ohlađenu smjesu.

 

U drugoj posudi umutite čvrst snijeg od bjelanaca, pa kašiku po kašiku dodajte u pripremljenu smjesu.Miješajte lagano dok ne postane kompaktna.

Izlijte je u pripremljeni kalup i pokrijte folijom. Kalup stavite u veću posudu za pečenje, napunite je vrućom vodom do pola kalupa. Pecite je oko 25 minuta, dok se površina ne obloži hrskavom koricom, a sredina ostane mekana.

Čokoladna torta bez brašna  ostavite da se ohladi, pa ukrasite bobičastim voćem po želji.

Izvor: radiosarajevo.ba

Još recepata pronađite klikom ovdje!


Dalila Šečić

Redovno probavanje novih recepata potaklo me je da recepte koje pronađem za sebe podijelim na blogu.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.