Pravi ukus čokoladna torta bez brašna uz malo truda.
Zaokružili smo puno ukusnih kolača s malo šećera, pa čak i bez šećera, koji izmjenjuju te grame šećera ili smeđeg šećera za slatkiše poput Stevije ili čak prirodne sastojke poput meda ili javorovog sirupa …
Ovi kolači i kolači bez šećera, bez šećera, savršeni su ako ovaj mjesec pokušavate biti zdraviji.
Koliko god nevjerojatno bilo pečenje, može biti pomalo zabrinjavajuće gledati kako sav šećer ulazi u zdjelu!
Ne brinite, ne propustite čokoladni okus koji volimo kod kolača!
Sastojci:
175 g crne čokolade
7 jaja
140 g maslaca
Priprema:
Zagrijte rernu na 130 stepeni. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje. Izlomite čokoladu na kocke i otopite na pari, pa kad se otopi umiješajte na kocke isječen maslac. Miješajte dok se ne rastopi. Pjenasto umutite žumanca i dodajte ih lagano miješajući u ohlađenu smjesu.
U drugoj posudi umutite čvrst snijeg od bjelanaca, pa kašiku po kašiku dodajte u pripremljenu smjesu.Miješajte lagano dok ne postane kompaktna.
Izlijte je u pripremljeni kalup i pokrijte folijom. Kalup stavite u veću posudu za pečenje, napunite je vrućom vodom do pola kalupa. Pecite je oko 25 minuta, dok se površina ne obloži hrskavom koricom, a sredina ostane mekana.
Čokoladna torta bez brašna ostavite da se ohladi, pa ukrasite bobičastim voćem po želji.
Izvor: radiosarajevo.ba
Još recepata pronađite klikom ovdje!
0 Comments