Gljive po imenu “Ćuranov rep” mogu povećati vaš imuni sistem tako značajno, da će čak izliječiti tumor dojke. Ova gljiva koja je izuzetno ljekovita, po svom obliku i bojama podsjeća na rep divljeg ćurana koji vodi porijeklo iz Turske.

Sedam godina kliničkih studija finansira se sa 2 miliona dolara iz Nacionalnog instituta za zdravlje i zajednički se sprovode od strane Univerziteta u Minesoti i Bastir Univerziteta. Studija je pokazala da gljiva u liofiliziranoj formi dramatično poboljšava funkciju imunog sistema ženama koje su čak u trećem stadijumu raka dojke.

[umetnime]

Gljiva “Ćuranov rep” ispravlja imune nedostatke

Istraživači su otkrili da se imuni sistem pojačava posle korišćenja dnevne doze. Oni takođe nisu uočili nikakve štetne, sporedne efekte po žene.

Nalazi su možda najvažnije zdravstveno otkriće za mikologe i zdravstvene istraživače od pronalaska penicilina (koji je izveden iz gljive Penicillium), te su informacije od vitalnog značaja za oboljele od raka dojke.

[umetnime]

“Rak je poznat po svojoj sposobnosti da izbjegne imunu detekciju,” kaže pionirski mikolog Paul Stamets, koji je takođe bio direktor istraživanja za studije.

On dalje kaže: “Jedna teorija je da kada pacijenti uzimaju naše gljive, imuni sistem povećava populaciju NK čelija i u njima odgovarajući CD8 glikoprotein, poboljšavajući njihove sposobnosti da otkriju i da se vezuju za mjesta receptora na stromi tumora, što omogućava NK invaziju. Ako je to tačno, onda upotreba ove ljekovite gljive kao dodatak terapiji ili preventiva može pomoći mnogim pacijentima i značajno uvećati šansu da se izbore sa ovom opakom bolešću”.

Kompanija “Stamets”, ustupila je gljive koje će poslužiti za dalje istraživanje. Stamets je svjetski poznat edukator koji godinama govori o moćnim ljekovitim svojstvima gljiva, ali je postao posebno zainteresovan za “Ćuranov rep”, kada je njegova majka bila u IV fazi raka dojke dijagnostikovanog 2009 godine.

Jedan napredni onkolog je obavjestio Stametsa i njegovu majku o istraživanju u vezi sa gljivom i rakom dojke.

“A već od februara 2010, bila je praktično izlječena od raka,”  ponosno je saopštio Stamets sedam mjeseci kasnije.

curanov-rep

Ova čudotvorna gljiva je super-punjač za imuni sistem

Sa rezultatima studije NIH, turske gljive su ozbiljno uzete u obzir kao prirodan lijek. Međutim, one se već dugo koriste u Kini i Japanu. U Kini ih zovu Iun Zhi a u Japanu su poznate kao Kavaratake. Neke od prednosti gljiva su:

  • Poboljšanje gornjih infekcija respiratornog trakta
  • Pomoć u lječenju plućnih bolesti
  • Eliminacija infekcija urinarnog trakta
  • Olakšanje za iritacije digestivnog trakta
  • Lijek za opšti nedostatak energije i malaksalosti

[umetnime]

Dugo sam preporučivao turske gljive i druge medicinske gljive osobama sa rakom,” kaže dr Andrju Veil, direktor i profesor medicine i javnog zdravlja, osnivač centra za integrisanu medicinu na Univerzitetu u Arizoni.

Obećavajući rezultati nedavnog istraživanja turskih pečuraka u odnosu na rak dojke samo su još jedan dokaz prirodnog lječenja. Tijelo ima nevjerovatnu sposobnost za izliječenje i balans kada se nalazi u pravom okruženju i uz malu pomoć prirode.


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

1 Comment

Upoznajte svijet gljiva - domacin.ba · 18. Jula 2022. at 11:02

[…] ptice i krupnije životinje, kao što su srne, ovce, goveda, pa čak i medvedi.–    Suve gljive napadaju voćni […]

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Mini Cart 0

Your cart is empty.