1. Ćurekotovo ulje ili ćurokotovo ulje (engl. Black seed, lat. Nigella sativa) iz Egipta dolazi u pakovanju od 250ml. Ovo pakovanje vam može trajati oko 2 mjeseca.Radi se o 100% prirodnom, ekstra djevičanskom ćurokotovom ulju, proizvedenom hladnim cijeđenjem sjemenki ćurokota. Odrasli ga mogu uzimati 2x dnevno (ujutro i uveče) 15 minuta prije obroka po jednu čajnu kašiku ili jednom dnevno jednu supenu kašiku. Ulje je lako progutati jer nije previše gorko, ali duže vremena imate čudan osjećaj u ustima, pa nakon konzumacije ulja popijte malo vode, soka ili čaja s medom. Ulje možete direktno staviti u vodu ili sok ili čaj sa malo meda, promiješati i popiti. Najbolje je da isprobate sve kombinacije, pa sami odlučite koja vama najviše odgovara. Za djecu je preporučljivo da ga uzimaju 2 x dnevno (ujutro i uveče) 15 minuta prije jela ali po pola čajne kašike. Ovo ulje svaki put prije upotrebe dobro promućkajte. Trudnicama i osobama sa transplantiranim organima se ne preporučuje korištenje ćurekotovog ulja. Ulje čuvajte na suhom,tamnom i hladnom mjestu na temperaturi koja ne prelazi 25° Pazite na činjenicu da kao i svako ulje, tako i ćurokotovo ulje ima svoj rok upotrebe (najčešće do 3 godine) i s vremena na vrijeme provjerite taj datum.  Radi vlastite sigurnosti i zdravlja, nakon isteka roka upotrebe ne koristite ga

[umetnime]

2. Pakistansko ćurokotovo ulje dolazi u pakovanju od 125 ml. Ovo pakovanje vam može trajati oko mjesec dana. Radi se o 100% prirodnom, ekstra djevičanskom ćurokotovom ulju proizvedenom hladnim cijeđenjem sjemenki ćurokota. Odrasli ga mogu uzimati 2x dnevno (ujutro i uveče) 15 minuta prije obroka po jednu čajnu kašiku ili jednom dnevno jednu supenu kašiku. Ulje je lako progutati jer nije previše gorko, ali duže vremena imate čudan osjećaj u ustima, pa nakon konzumacije ulja popijte malo vode, soka ili čaja s medom. Ulje možete direktno staviti u vodu ili sok ili čaj sa malo meda, promiješati i popiti. Najbolje je da isprobate sve kombinacije, pa sami odlučite koja vama najviše odgovara. Za djecu je preporučljivo da ga uzimaju 2 x dnevno (ujutro i uveče) 15 minuta prije jela ali po pola čajne kašike. Ovo ulje svaki put prije upotrebe dobro promućkajte. Trudnicama i osobama sa transplantiranim organima se ne preporučuje korištenje ćurekotovog ulja. Ulje čuvajte na suhom,tamnom i hladnom mjestu na temperaturi koja ne prelazi 25° Pazite na činjenicu da kao i svako ulje, tako i ćurokotovo ulje ima svoj rok upotrebe (najčešće do 3 godine) i s vremena na vrijeme provjerite taj datum.  Radi vlastite sigurnosti i zdravlja, nakon isteka roka upotrebe, ne koristite ga.

Ćurekotovo ulje se koristi više od 2500 godina i poznato je po svojim ogromnim zdravstvenim beneficijama. Svi smo čuli za izreku da „ćurokotovo ulje liječi sve bolesti osim smrti“.

Neke od zdravstvenih beneficija koje možete izliječiti redovnom upotrebom ćurokotovg ulja su:

  1. Svjetski je poznato i dokazano da reguliše cirkulaciju krvi u tijelu.
  2. Odličan je lijek za alergije, jačanje imunog sistema, i poznati je „čistač“ krvi.
  3. Njegova su efektivna dejstva protiv bronhitisa, astme, neuropatije i kod loše probave, odnosno problema sa crijevima.
  4. Kontrolište krvni pritisak u nivo holesterola u tijelu.
  5. Ima odličan učinak kod mnogih upala u organizmu (već nakon para dana primjene, primijetićete pozitivan učinak).
  6. Jača imunološke funkcije organizma.

 


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Mini Cart 0

Your cart is empty.