Evo jedan kolač koji je idealan za ovo godišnje doba, a i sam naziv mu to kaže. Super  je što se ne mora ništa peći, pa smo pošteđeni vrućine iz pećnice, a osim petit beurre keksa sve drugo je krema pa kad se kolač rashladi u frižeru, jednostavno ga ne možete prestati jesti. Ja ga radim i zimi jer inače volim kremaste kolače, a kad dođe ljeto on je skoro svaku sedmicu na redu. Brzo se napravi i ne računajući vrijeme dok se krema hladi da se na vrh stavi šlag doslovno vam je potrebno pola sata za napravit ga.

Sloj petit keksa umočiti u rumu, mlijeku ili čaju, te namočeni keks saviti u dublji pleh. Ja mlijeko malo zgrijem i u njemu namočim keks, poredam ga u škrovadu i onda poškropim rumom za kolače.
          KREMA:
  • 4 žumanca
  • 8 žlica šećera
  • 2 vanilj šećer
  • 1 vanilj puding
  • 3 žlice brašna
  • 1 lit mlijeka
Prokuhati 1 litar  mlijeka i u to lagano dodati smjesu od gore navedenih sastojaka u koju dodate malo hladnog mlijeka da smjesa bude lagano tekuća. U vruću kremu, kad je gotova dodati čvrsto tučeni bjelanjak, žlicu po žlicu (stavljajte i mutite  drvenom žlicom). Na ohlađenu kremu dodajte dva šlaga ili tučeno slatko vrhnje. Po vrhu nagrarataje čokoladu.
Ovo na slici vam je dosta važno da bi kolač uspio, ustvari da bi bio pjenast.
Kad skuhate kremu, odmah dok je još jako vruće, ubacite žlicu po žlicu pjenasto
umućeno bjelance, s tim da to obvezno stavljate drvenom žlicom.  Eto to je
jedina tajna za uspjeh ovog kolača. Sve drugo je čista laganica.

Još na kraju izgratajte čokoladu i gotovo. Kolač je izdašan i od tako malo
sastojaka i u kratkom vremenu možete napraviti super kolač. Prije rezanja
ostavite ga par sati u frižderu.


Spreman za papanje. Kako bi rekli  u Dalmaciji – guloz je, zato oprezno sa

količinom. Ljeto je, a svaka kalorija se vidi, nema džempera da bi se moglo
sakriti.

armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.