Giht je vrsta artritisa koji zbog viška mokraćne kiseline u sinovijalnim zglobovima izaziva jake bolove. Ova kiselina je uzrokovana visokim procentom proteina i masti, koji su vrlo česti danas. Jedan posebno efikasan lijek u liječenju gihta su trešnje, naročito svježe. Osim toga, treba izbjegavati meso i alkohol i povećati unos voća i povrća.Liječenje fascitisa tabana i bolnih peta uključuje steroidne injekcije koje istovremeno oslabljuju tkivo i ne bi trebalo koristiti duži vremenski period. Dobri efekti se, također, dobijaju kada se koristi PRP (plazma bogate trombocitima), jer ublažava simptome za tri do šest mjeseci nakon injekcije i njegov uticaj je dugoročan – traje cijelu godinu.

[umetnime]

Pored toga, akupunktura, vježbe i istezanje stopala i tijela poboljšavaju simptome plantarnog fascitisa stopala, i tako se prirodno liječe protuupalno EPA / DHA. Pomaže i kurkuma. Također je važno birati kvalitetniju obuću, i izbjegavati visoke pete ili uske cipele.Tendinitis je upala tetive u stopalu. Upala je odgovor tijela a znači pričvršćivanje na oštećeno tkivo, ali ako se ne liječi, ili ako se nepravilno liječi, uzrokuje puno boli i može učiniti još štete vašem tijelu. U tom slučaju, morate se odmarati što češće i nositi ortopedske cipele.Osim toga, treba uključiti omega 3 ulja u ishrani, kao i kurkumu i druge anti-upalne namirnice. Trebalo bi da eliminišu trans masti i druge namirnica koje mogu uzrokovati upale.Frakture stopala se mogu vidjeti ultrazvukom i ako ih ima, kako bi se izliječile kosti, stopala moraju da se mobiliziraju odnosno stavljaju u gips. Regeneracija kostiju je, naravno, ubrzana vitaminima D, C i kalcijem. Osim toga, provjerite razine hormona, jer su vrlo važni u procesu zarastanja kosti.Bol izazvana neuropatijom može nestati uz pomoć injekcija sa vitaminom B12. Neuropatija je uobičajena kod osoba s dijabetesom i njeni simptomi mogu biti oslobođeni pravilnom dijetom i kontrolom šećera u krvi. To znači da ne biste trebali koristiti rafinirani šećer i hranu s visokim glikemijskim indeksom, ali umjesto toga, trebalo bi se fokusirati na neprerađene namirnice, povrće i voće i hranu bogatu vitaminom B. Mortonov neurom daje utisak kao da se šljunak zaglavio između trećeg i četvrtog nožnog prsta zbog zadebljanja tkiva živca (ca) koji vode do prstiju. On izaziva oštre bolove i osjećaj kao da vam stopala gore i često se operativno tretira. Također, odstranjuje se korištenjem postupka sa steroidnim injekcijama, fizioterapijom i protuupalnim dodacima.

I na kraju, obuća koju ste odabrali je jako važan faktor koji može pogoršati ili poboljšati vaše stanje. Stoga, izbjegavajte visoke potpetice i nosite cipele koje podržavaju prirodnu liniju stopala, kao što su patike, ravna obuća i druge udobne cipele.

Izvor: losingweightdone

 


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.