Fotopriče Alvedina Kurbegovića su zaista nevjerovatne.

Moderno doba u kome živimo učinilo nam je sve dostupnim, pa i pravljenje najboljih fotografija. Mlađe i one generacije koje tek i stasaju ne znaju da nije oduvijek bilo samo „klik“ i eto idealne slike. Većina se ne sjeća ni filma koji se razvijao u crvenoj sobi, a ni onog razočarenja kada „ispucamo“ cio film na letovanju, a kad se razvije, shvatimo da su slike mutne ili blede. Gledajući slike, retko kada zapravo razmišljamo o njima i o zanimljivostima koje kriju.

Alvedin Kurbegović iz Sanskog Mosta fotografijom se bavi od 2012. godine. Kako kaže, svoj prvi aparat dobio je kao poklon za rođendan i od tada je počela njegova ljubav prema fotografiji. Do sada je fotografisao 28 vjenčanja, 230 privatnih slikanja, te dao samostalnu izložbu u Danskoj pod nazivom “Foto prirode u Mostaru”.

Priroda je najčešći motiv na njegovim fotografijama i ujedno prema toj vrsti fotografisanja gaji posebnu ljubav. Ti trenuci koji se fotografišu, jednom se pojave i ostaju u sjećanju, a kako bi se sakrilo od zaborava, Alvedin te trenutke kroz svoj objektiv ovjekovječava. Ujedno slikanje prirode za njega predstavlja svojevrstan vid odmora.

Na pitanje da li fotografi mogu živjeti od svog rada, Alvedin nam je rekao: “Od fotografije se može živjeti. Sve je stvar kako radiš. Ukoliko dobro radiš imaš i posla.”

Tajna fotografije je perspektiva, poseban kadar ili nešto treće?

Tajna dobre fotografije, kada je u pitanju fotografisanje prirode, po mišljenju našeg sagovornika, je slikanje prva tri sata od izlaska sunca i period pred zalazak sunca.

U tajnu dobre fotografije prema Alvedinovoj percepciji ne sumnjamo, zato ovom mladom umjetniku želimo sretnu i uspješnu slikarsku karijeru.

Neka fotopriče Alvedina Kurbegovića uljepšaju Vaš dan!

Upoznajte još mladih ljudi klikom ovdje!


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Mini Cart 0

Your cart is empty.