Ako se odlučite na dekoracija od jabuke, izdvajamo ideju za vas u nastavku o tome kako ih napraviti.

Malo mašte i pravi alat omogućit će vam da pripremite dekoracija od jabuke za svečani ili blagdanski stol. 
Jabuke je lako izrezbariti i dekorirati. Po njihovoj kori se može pisati, crtati ili praviti košarice za slasne voćne salate.

Stoga ćemo izdvojiti nekoliko detalja o tome kako se rade dekoracije od jabuke, koje su ujedno i najljepši ali i najčešći ukras za stol.

Dekoracija od jabuke se može praviti tokom cijele godine

Dekoracija od jabuke se koriste tokom cijele godine. Za dekoriranje možete raditi i kombinacije ovog voća i povrća te tako dobiti rapsodiju.

Jabuka, osim što je vrlo zdrava i osvježavajuća namirnica, poznata je i po tome da od nje možete napravite i odlične dekoracije.

S obzirom na to da su dekoracije od jabuke, među najatraktivnijima reći ćemo kako ih oblikovati.
Isijecite jabuku na nešto drugačiji način – da izgleda kao “ventilator”, a sve što vam je potrebno je jabuka, nož i čačkalica.
Na isti način, samo uz malo drugačije rezanje ploški, možete napraviti i lepezu od jabuke.

Šta je potrebno za dekoraciju od jabuke?

Za ovaj jestivi ukras na tanjuru vam trebaju oštar nož, i kuhinjska daska te naravno, krastavac.

Za dekoracije od jabuke možete koristiti bilo koje vrste jabuka. Važno je znati da te dekoracije nisu samo za goste. To je odličan način da privolite dijete da pojede nešto zdravo.
Uz malo truda i strpljenja možete napraviti fantastične dekoracije od jabuke. Ako nemate specijalan nož za rezbarenje voća i povrća, može vam poslužiti i oštar nožić.

Dekoracija trpeze je veoma važna, i zahtjeva puno strpljenja i truda, ali ništa nije  toliko teško i komplikovano ako znate  pravi način da nešto napravite. Od voća i povrća mogu se napraviti prelepe dekoracije. Evo jedne interesantne ideje kako da brzo i lako napravite dekorativnog labuda od jabuke.

Jabuka isječena u obliku labuda zabaviće vašu djecu i priuštiti im zdravu i originalnu užinu. Ovo je takođe idealan način da oduševite svoje goste.

Lepeza je još jedna dekoracija od jabuke

Odaberite zdrave plodove jabuke, lijepe sjajne ljuske u boji koja se slaže sa posluženjem i zrno svježeg ili kandiranog grožđa. Od ostalog pribora potrebni su vam nož, daska za sječenje, kašika za sladoled i čačkalice i tacna za odlaganje. Pogledajte ovaj kratak video sa detaljnim uputstvom i otkrite kako da u par jednostavnih koraka napravite ovu zanimljivu dekoraciju.

Dekoracija od jabuke se pravi neposredno prije posluživanja jer će isječena jabuka pod uticajem vazduha promijeniti boju.

Izvor: zena.rtl.hr/domacin.ba


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Mini Cart 0

Your cart is empty.