Kako očistiti začepljene arterije  je pitanje na koje je ovaj recept odgovor. Nevjerovatni eliksir je uglavnom smišljen da se spriječi ateroskleroza, generalni umor, kontrolu povišene masnoće u krvi, ojača imunitet, spriječe i liječe infekcije i prehlade, očisti jetre i oporaviti funkcija enzima jetre, da zaustavi oštećenja izazvana slobodnim radikalima i za mnoge druge bolesti u vezi sa srcem i problemom cirkulacije.

Potrebno za recept koji će očistiti začepljene arterije:

  • 4 veće glavice bijelog luka (40 cloves)
  • 4 limuna, neoguljena
  • đumbir (3-4 cm) ili 2 kašike đumbira u prahu
  • 2l vode

Priprema napitka:

– Operite limun, a zatim ga izrežite na komade. Prvo ga potopite u jabukovo sirće, ako niste sigurni o porijeklu limuna, ako nisu organski ili ako su prskani sa hemikalijama.

– Očistite bijeli luk, i stavite ga u blender s komadićima limuna i đumbirom. Blendajte dok ne dobijete glatku i homogenu mješavinu.

– Stavite mješavinu u lonac, sipajte 2 litre vode i zagrijte dok ne provri. Miješajte s vremena na vrijeme. Sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi.

– Prebacite mješavinu u staklene boce.

Trošite ovaj eliksir na dnevnoj bazi. Trebalo bi da popijete oko 200 ml najmanje 2 sata prije svakog obroka, ili ujutro na prazan stomak.Ne morate da brinete zbog neprijatnog mirisa bijelog luka jer voda, limun i toplina neutraliziraju taj miris. Ovaj napitak je odličan za starije ljude. Daje energiju i snagu, i revitalizira tijelo, kao i poboljšava cirkulaciju.

Izvor: healthylifetricks


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.