Top 4 lijeka za upalu sinusa iz domaće radinosti

  1. Jabukovo sirće –Jabukovo sirće je slavljeni lijek za infekciju sinusa. Budući da je to samo jedna primjena od mnogih jabukovog sirćeta, bezbroj pojedinaca svjedoče o djelotvornosti jabukovog sirćeta protiv mnoštvo zdravstvenih stanja, uključujući i sinusne infekcije. Jedan od najmoćnijih načina za korištenje jabukovog sirćeta je: zamiješajte 250 ml tople vode sa 2 kašike sirćeta i 1 kašikom meda. [umetnime] Infekcija sinusa bi mogla nestati u roku od samo nekoliko dana. Druga opcija uzimanja jabukovog sirćeta je da se jednostavno uzme 1 supena kašika 3 puta dnevno. Na kraju, možete pokušati da se parite sa jabukovim sirćetom. Izmješajte oko 1/2 šolje sirćeta sa 1/2 vode, zagrijati smjesu na peći, i udisati pare sa zatvorenim ustima i očima. Preporučujemo da koristite organsko jabukovo sirće.
  2. Kurkurma (Indijski šafran) –Zahvaljujući snažnom spoju pronađenom u kurkumi, poznatom kao kurkumin, kurkuma posjeduje moćne zdravstvene prednosti. Među zdravstvenim prednostima kurkume je sposobnost ovog začina da liječi infekcije sinusa. Kurkumin pomaže da oporavi sinusne šupljine i očistiti disajne puteve. Kako su sinusne infekcije uzrokovane nosnim upalama, a kurkuma posjeduje anti-upalna svojstva, ovaj začin se može smatrati jednim od postojećih prirodnih lijekove za infekciju sinusa.
  3. Ispiranje nosne šupljine slanom otopinom –Dok gore navedeni lijekovi mogu biti dovoljni, ispiranje nosne šupljine slanim rastvorom je, takođe, vrlo popularan tretman. Za mješavinu, možete probati pomiješati oko 1/4 kafene kašičice morske soli ili kuhinjske soli sa prstohvatom sode bikarbone i poklopac 3%  hidrogen peroksida, za kućnu upotrebu,  u 1 šalicu tople vode ili jednostavno koristite morsku sol / kuhinjsku sol i toplu vodu. Ako ste nikada niste uradili ispiranje nosa, pitajte nekoga ko ima iskustva za pomoć. To nije možda najudobnije rješenje, ali se čini se da je nazalno slano ispiranje jedno od najefikasnijih lijekova za sinusne infekcije.
  4. Maslinovo ulje –Iako možda nije najpristupačniji domaći lijek za sinusne infekcije, maslinovo ulje može biti efikasno u tretmanu sinusnih infekcija. Ne samo da možete jednostavno progutati maslinovo ulje, nego se ulje može upariti i udisati nad štednjakom (sa zatvorenim očima). Pored toga što je potencijalni tretman za upalu sinusa, maslinovo ulje može pomoći da se poboljša probava, pomoći u borbi protiv infekcija, i poboljšati biološku funkciju – posebno u jetri i debelom crijevu.

Osim gore navedenih kućnih lijekova za liječenje infekcija sinusa, možete probati koristiti neke od ovih opcija.

  • Podignite glavu dok spavate.
  • Stavite tople komprese na vaše lice više puta dnevno u trajanju od 5 minuta.
  • Vitamin C je odličan pojačivać imunog sistema, i može pomoći da se odbranite od infekcija sinusa. Pokušajte uzimanjem do 1000 mg vitamina C 1-3 puta dnevno.
  • Pijte dosta tekućine da pomognete hidratizaciju vaše sluznice i da pomognete bržem ispiranju sluzi iz sinusa.
  • Očistite svoju kuću i posebno vašu spavaću sobu. Korištenje HEPA filtera za pročistač zraka će također biti od koristi.

Kako da pročistite sinuse sa svojim jezikom i palcem u 20 sekundi

upala sinusa 2

Pritisnite svojim jezikom nepce i stavite prst između obrva i primijenite pritisak. Držite oko 20 sekundi i sinusi će početi da se odčepljavaju.

Prema Lisi DeStefano, docentu na Michigan State University College of Medicine Osteopathic, ovo uzrokuje da se vomer kost, koja prolazi kroz nosnicu do usta, zaljulja, što olabavljuje zagušenja, nakon 20 sekundi, osjećat ćete da se sinusi odčepljavaju.

[umetnime]

http://justnaturallyhealthy.com/


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

1 Comment

Ovim namirnicama pobijedite kandidu - domacin.ba · 27. Januara 2022. at 18:08

[…] su se kao efikasne namirnice u borbi protiv kandide. Pomenute namirnice treba svakodnevno unositi u organizam. Npr. bijeli luk imat će bolji efekat ako ga jedete svježeg nego u kuhanim jelima. Preporuka […]

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Mini Cart 0

Your cart is empty.