Kako bismo i ovog vikenda imali slatki zalogaj uz kafu, predlažemo vam mnogima dragu slasticu koja se jednostavno pripravlja. Kiflice su sigurno omiljena domaća brza hrana na cijelom Balkanu: lako se prave, malo koštaju, a začas se od njih napuni stomak.

Ako ste u potrazi za receptom koji vam neće zadavati previše muke, a u čijem ćete rezultatu guštati, uvijek dobra opcija su – kiflice. Mislim da ne postoji osoba na ovom svijetu koja ne voli kiflice.  Idealna su grickalica nedjeljom, kišnim danima ili kad dođu gosti.

Kiflice su skroz delikatne, jako su mekane i osjetljive. Da nisu takve nebi bile toliko fine i tačka. Slatke, slane, prazne, punjene, ma sve su odlične! Nakon više recepata za kiflice koji nam se nisu svidjeli pronašli smo onaj idealni. A vi se bacite na posao i spremite ove slastice mekane ko duša.

Mislim da ćete se i vi zaljubiti u njih zbog njihove strukture i jer se tako savršeno tope u ustima. Ukusne kiflice gotove su za pola sata Uživat ćete!

Pogledajte video u kojem je detaljno prikazan recept za ovu slasticu.

Rok trajanja za kiflice

Ove su kifle pravo malo blago. Fine, rustične, prhke kiflice, s punjenjem po želji. Njihova tajna je u masti. Za neke vrste kolača mast je nezamljenjiva, ona daje ono nešto posebno kolačima, što ni jedan maslac ne može zamijeniti. Znate da su kolači spremljeni s mašću bolji što duže stoje, pa tako je i s ovim kiflicama. A vjerujte mi, količina je pozamašna i nemoguće ih je pojesti tako brzo, pa provjereno znam da su poslije tjedan i više dana još bolje. Čuvajte ih u metalnoj kutiji, rok trajanja im je dosta dug.

Ponestalo vam je ideja za kuhanje ili želite probati nešto novo i originalno – pratite svakodnevno najbolje kulinarske recepte klikom ovdje! Dobar tek!

Tradicija, kultura i turizam na jednom mjestu – www.posjeti.ba


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Mini Cart 0

Your cart is empty.