Vrtna garintura je omiljeni kutak svih domaćina u toplijim danima. Donosimo vam savjete kako odabrati vrtnu garnituru.

Baštenski nameštaj ili vrtna garnitura treba da se nalazi u prostoru koji ispunjava dva osnovna uslova. To su da nema buke i da domaćini imaju diskreciju i da je sakriven od radoznalih pogleda komšija i prolaznika. Dakle, to mora biti mjesto gdje ćete imati svoj mir i privatnost.

Uz to potrebno je voditi računa da je to kutak u kojem će topli dani biti ljepši, stoga je potrebno voditi računa kako odabrati vrtnu garnituru. Najbolje je da nekako taj kutak bude povezan sa kućom iz praktičnih razloga.

Ukoliko to nije moguće ostvariti, tj. nemate terasu na sjevernoj strani kuće, onda smjestite garnituru u prazan prostor i napravite prirodni hlad. Posadite drvo koje brzo raste i onda Vam sunce neće smetati.

Hladovinu Vam može obezbijediti izgradnja ljetnjikovca, ali to je malo veći finansijski izdatak. Morate uklopiti želje i mogućnosti.

Za koju god garnituru da se odlučite najvažnije je da je udobna. Prvo na šta obračate pažnju pri kupovini jeste njena veličina. Ako je u pitanju višečlana porodica koja često prima goste ne može da se izabere mala garnitura kao što je ova na slici.

Kupite garnituru od najmanje 6 stolica, ili trosjed, dvosjed i fotelja, ili još veća od 8 stolica.

Vi ćete sami izabrati koja je najidealnija za Vas.

Vrtna garnitura: savjeti

Garnituru je potrebno uklopiti u okolinu. Ako je kuća i dvorište uređeno u seoskom stilu, tu se najbolje uklapaju drvene klupe.

Birajte prirodne materijale kao što su drvo, ratan…

U novije vreme sve više se koriste garniture od ratana, zbog njihovog modernog dizajna. Uklapaju se u moderni eksterijer.

Ako živite u stanu, nemate vrt, a imate mali balkon, evo i za Vas nekoliko prijedloga. Vama ne odgovaraju masivne garniture zbog nedostatka prostora. Idealni su stolovi i stolice koji se sklapaju, pa taj prostor koji koristite za odmor može imati više namjena.

Ali ima i malih garnitura koju čini jedan mali stolić sa dvije stolice koje će biti rado viđene na svakom balkonu.

Preporučujemo da posjetite i www.posjeti.ba


Dalila Šečić

Redovno probavanje novih recepata potaklo me je da recepte koje pronađem za sebe podijelim na blogu.

1 Comment

Kako održavati namještaj - domacin.ba · 10. Augusta 2022. at 10:26

[…] od ogrebotina i mrlja. Baštenski namještaj od aluminijuma je lagan i stoga ga je lako premjestiti. Vrtni namještaj se također lako čisti sapunicom i […]

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.