Kako urediti mali stan?

Zadatak uređenja malog stana predstavlja veći problem za razliku od uređivanja većih prostora. Jer možemo se svi složiti da mali prostori u jednu ruku tjeraju na kreativnost ?! Sama činjenica da nam je na raspolaganju vrlo malo prostora za mnogo različitih potreba, stvara za mnoge velike probleme. U nastavku ćemo otkriti neke od trikova kako od malog prostora napraviti prostor koji je lijep a ujedno i komforan.

Kako urediti mali stan planiranjem?

S obzirom na činjenicu da nemamo puno prostora na raspolaganju, potrebno je sve unaprijed isplanirati, a to podrazumijeva planiranje gdje će svaki komad namještaja, aparata ili ukrasnog predmeta stajati i uz to gledajući da je dobro pozicionirano.

Komfor treba da bude na prvom mjestu

Mala soba ne znači manjak komfora. Treba uvijek imati na umu da je bolje izabrati jedan veći komad namještaja, koji je dovoljno udoban i praktičan a odreći se nekih sitnica koje bespotrebno zauzimaju prostor.

Kako urediti mali stan pametnim izborom boje namještaja

Iako je opće poznato da treba birati svijetle boje za manje prostore, dizajner Jeff Andrews, sa Jeff Andrews Design-a, upravo tvrdi suprotno naglašavajući potrebu da se biraju veliki i tamni komadi namještaja.

Pronaći svoj stil i udobnost

Ako svoje prostorije ispunite stvarima koje istinski volite tu nećete pogriješiti. Ako je pak vaš odabir elegencija onda je tu ključ u minimalizmu. Svaki prostor treba da ima lični pečat, tako da treba eksperimentisati i slijediti svoj osjećaj jer baš tako ćete dobiti baš ono što želite od prostora.

Boje zidova su bitne

Postoji previše savjeta o tome kako treba da odabir bude neka neutralna boja, da zidovi i plafoni  budu svijetli. Ali ako vaš odabir nije bijela boja, onda je tu na raspolaganju opcija da se zaigrate sa popularnom sivom bojom u raznim nijansama i tonalitetima. Još ako dodate i tapete, to bi bio pun pogodak.

Uređivanje je proces

Posljedni a ne manje važan savjet jeste taj da se ne treba požurivati i opterećivati. Samo uređivanje je dug proces i nigdje ne piše da mora biti odmah i završen u potpunosti. Treba praviti pauze između faza i u tom vremenu razmišljati i analizirati naredne korake. Korištenjem prostora se može najbolje vidjeti da li je sve na mjestu i da li vam odgovara.

Izvor :dominfo.ba


1 Comment

Učinkoviti savjeti kako ukloniti vlagu sa zidova - domacin.ba % · 21. Januara 2022. at 20:44

[…] svoje interijere dobro prozračenim ugradnjom velikih prozora i vrata. Držite ih otvorenima kako bi pustili dovoljno […]

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Mini Cart 0

Your cart is empty.