U nedostatku posla, mnoge žene ali i muškarci okreću se alternativnim načinima nalaženja posla. Jedan od njih su i kataloške prodaje kozmetike. Zarada nije velika, ali je dovoljna da se pokriju barem mjesečne režije. Sigurno ste dosada u štampi nailazili na oglase tog tipa. Oni izgledjau ovako „Potrebni saradnici za katalošku prodaju kozmetike. Učlanjenje besplatno, rad od kuće, pokloni, putovanja i mogućnost napredovanja. Starosna dob i spol nebitni…(i sl.).“ Da se sve više žena okreće ovim načinima zarade dokaz su i društvene mreže. One su preplavljene profilima koji nose naziv kozmetičke kuće za koju te osobe rade.

Ukoliko ste u stalnoj potrazi za poslom, imate dovoljno slobodnog vremena, svakako probajte i ovaj posao. jer vas može naučiti nečem novom, ne možete ništa izgubiti osim svoga vremena.

Kako zaraditi od kataloške prodaje kozmetike?

Kod nas u Bosni i Hercegovini se ovim načinom rada može zaraditi od 80 do 300 KM, u zavisnosti od narudžbi klijenata. Ove kozmetičke kuće (kod nas su najpopularnije Oriflame, Avon, Farmasi) nude fleksibilno radno vrijeme, neograničenu zaradu, mogućnost edukacije i pružaju svima jednake mogućnosti za napredovanje. Ne postoje restrikcije ni po kojem osnovu. Društvene mreže uveliko olakšavaju ovakav vid poslovanja. Pristup potencijalnim kupcima i saradnicima je uveliko olakšan. Nakon godinu dana rada, postoji mogućnost napredovanja na više nivoe, kao što su menadžer ili direktor, gdje su i zarade daleko veće (kod nas u BiH se kreću od 1000 KM i naviše).

Dvoumite li se?

Ono što je veoma važno naglasiti je da ukoliko se dvoumite da li početi s ovom vrstom poslovanja, ili ne odgovor je da treba početi. Ulaganja su mala, ima niz pogodnosti ovih kompanija, cijene proizvoda su pristupačne. Kao i za sve ostale poslove, tako i za ovaj najvažnija je upornost. Ne očekujte brzu zaradu „preko noći“ ali upornim radom, ali zaista upornim radom niti rezultati neće izostati.

Više detalja o tome kako možete kataloški prodavati kozmetiku možete pronaći na slijedećim portalima: www.avon.ba, www.oriflame.ba, www.faramsi.ba. Osoblje koje radi za ove kozmetiče kompanije je izuzetno profesionalno, edukovano, ažurno (na svaki vaš email upit, odgovor dobijate brzo).


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Mini Cart 0

Your cart is empty.