Mileram kocke su idealne za sve domaćice. Jednostavno ovo je kremasto savršenstvo koje nepcu daruje predivan blagi okus.
Sezona je predivnih i preukusnih kolača pa vam predlažemo da je iskoristite na najbolji mogući način i uživate u Mileram kockama
Sastojci
- Tijesto:
- 200 g brašna
- malo praška za pecivo
- 100 g maslaca ili margarina
- 2 žlice šećera u prahu
- malo soli
- 3 žumanjka
- 1-2 žlice kiselog vrhnja
- Krema:
- 500 ml mlijeka
- 2 vrećice pudinga od vanilije
- 170 g šećera
- 800 g milerama
- Preljev:
- 400 g smrznutog voća
- šećera po želji
- 1 vrećica preljeva za torte
Priprema mileram kocke
- Tijesto:
- 1.Prstima ili u multipraktiku u bražnu izmrviti maslac ili margarin dok se ne naprave mrvice. Dodati sve ostale sastojake, umijestiti tijesto i ostaviti u hladnjaku pola sata.
- 2.Ohlađeno tijesto razvaljati i prebaciti u namašćen i pobrašnjen pleh veličine 20×35 cm.
- Krema:
- 1.U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo umiješati mileram. Odmah sipati preko tijesta. Peći na 170 stupnjeva oko 30 minuta.Ohladiti.
- Preljev:
- 1.Smrznuto voće skuhati sa šećerom. Možete voće i propasirati kako ne bi ostale koštice, a i ne morate.Kad zavrije dodati preljev za torte razmućen u 2 žlice vode. Pustiti da provrije i preliti preko ohlađenog kolača.Ostaviti da se stisne.
0 Comments