Mileram kocke su idealne za sve domaćice. Jednostavno ovo je kremasto savršenstvo koje nepcu daruje predivan blagi okus.

Sezona je predivnih i preukusnih kolača pa vam predlažemo da je iskoristite na najbolji mogući način i uživate u Mileram kockama

Sastojci

Priprema mileram kocke

  1. Tijesto:
  2. 1.Prstima ili u multipraktiku u bražnu izmrviti maslac ili margarin dok se ne naprave mrvice. Dodati sve ostale sastojake, umijestiti tijesto i ostaviti u hladnjaku pola sata.
  3. 2.Ohlađeno tijesto razvaljati i prebaciti u namašćen i pobrašnjen pleh veličine 20×35 cm.
  4. Krema:
  5. 1.U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo umiješati mileram. Odmah sipati preko tijesta. Peći na 170 stupnjeva oko 30 minuta.Ohladiti.
  6. Preljev:
  7. 1.Smrznuto voće skuhati sa šećerom. Možete voće i propasirati kako ne bi ostale koštice, a i ne morate.Kad zavrije dodati preljev za torte razmućen u 2 žlice vode. Pustiti da provrije i preliti preko ohlađenog kolača.Ostaviti da se stisne.

armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.