U vremenu kada je sve užurbano i kada se najmanje vremena pridaje zdravlju, te se najmanje pazi na ishranu naš probavni sustav se suočava sa raznim problemima. Najčešće vršimo atak na želudac, kako neurednom ishranom, tako i velikom količinom stresa. Posljedično se javljaju razni problemi želuca, počevši od pojačane kiseline, pa do kroničnog gastritisa. Postoji narodni lijek za želudac pomoću kojeg ovaj problem možete riješiti na prirodan način.

Kako je želudac organ koji je u unutrašnjosti obavijen sluznicom, potrebno je smanjiti iritaciju sluznice i ublažiti njenu reakciju na pomenute problematične faktore. Donosimo vam recept narodnog lijeka za želudac.

Sve što vam treba za lijek za želudac jeste:

1 kg meda,

40 smokava i

drvena ili plastična kašika.

Lijek spravljate tako što u veću posudu potopite 40 svježih smokava u 1 kg meda . Zatim 40 jutara na tašte uzimate po jednu smokvu na drvenu ili plastičnu kašiku . Bitno je napomenuti da pola sata nakon ovog ne jedete i ne pijete ništa, osobito vodu, kako bi sluznica upila sve hranjive i iscjepljujuće sastojke iz meda. Već nakon 10 dana ćete se osjećati kao preporođeni,  a nakon 40 ste osvježili svoj želudac i zaliječili ga na najbolji mogući način, a sebi obezbijedili dane bez bola i mučnina.

Još zanimljivih članaka pronađite klikom ovdje! Preporučujemo www.posjeti.ba

armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.