Ekipa portala domacin.ba imala je priliku da razgovara sa gospođom Bubom Pandžić, koja izrađuje prirodnu i kvalitetnu kozmetiku, namijenjenu svim uzrastima. Kozmetika se trenutno odlično prodaje u Republici Hrvatskoj, ali se ljubazna i profesionalna gospođa Buba nada, da će se vremenom tržište proširiti. U nastavku pročitajte što nam je gospođa Buba rekla o svom poslu, kako je uopće pokrenula ovaj posao i što poručuje mladima u BiH.

[umetnime]

Kako ste se odlučili da pokrenete baš ovaj posao (da li je to vaš odabir ili na osnovu nečijeg savjeta) ?

“Oduvijek sam voljela i poštovala prirodu jer vjerujem da je u prirodi sve stvoreno što je čovjeku potrebno. Još dok sam bila studentica Strojarskog fakulteta, radila sam neke prirodne pripravke za depilaciju, dopunjavala kreme sa prirodnim stvarima kao maslinovo ulje, sok od mrkve i slično. Ta ljubav je rasla i razvijala se kroz godine. Od prije 5-6 godina počela sam raditi potpuno prirodne i potpuno „moje“ kreme. Radila sam ih iz ljubavlju za sebe i drage ljude oko sebe. Moji prijatelji su ponovno tražili iste kreme ali ne kao poklon nego da prodajem…tako je krenulo.”

Kako brzo ste shvatili da je to baš pravi posao za vas?

“Iz jednostavnog razloga što uživam u njemu i služi mi kao ispušni ventila za svakodnevne stresove kojima smo izloženi u današnjem načinu života.”

Da li je potrebna neka posebna škola dizajna, ili kurs ili samo dobra volja, upornost uz talenat?

“Planiram, kad stignem, završit ću osposobljavanje za ovaj posao, tek tako da imam „papir“ jer mislim da sam jako puno pročitala i usavršavala se kroz praktični rad. Mislim da je za ovaj posao potrebno puno ljubavi i dobre volje uz malo talenta, sve ostalo razvije se kroz ljubav.”

Koje načine koristite da obavijestite vaše potencijalne kupce u zemlji i inostranstvu da postojite?

“Dosad isključivo preko facebook stranice Prirodna kozmetika „lipi cvit“.”

Kako ste zadovoljni dosadašnjim uspjesima, prodajom i uspostavljenim kontaktima sa npr. stalnim kupcima ili mogućim budućim kupcima?

“Zadovoljna sam jer radeći ono što volim, „krpam“ obiteljski proračun. Dosta kupaca je iznenađeno niskim cijenama, pogotovo u R Hrvatskoj, ali i dalje ne planiram povećavati cijene da bih sebi osigurala bolju zaradu.”

Da li je u vašem dosadašnjem poslovanju bilo nekih negativnih komentara, npr. da treba da odustanete da se bavite ovim poslom,..ili sl.?

“Tako negativnih komentara nije bilo, jedino što mi se svakodnevno dešava da kupac ne poznaje svoju kožu pa mi naruči kremu, koja mu se svidila imenom a da prije ne upita kakva svojstva ima ta krema i za kakav je tip kože namjenjena, pa se desi da je premasna ili nedovoljno hranjiva.”

Kakvi su vaši planovi za budućnost?

“Ne planiram ništa „specijalno“. Radit ću ovo sve dokle uživam u tome.”

Kako vaši novi kupci mogu pronaći, pogledati i kupiti vaše proizvode?

“Ako možete dati neke kontakt informacije za kupce u BiH, ali i inostranstvu. Link za facebook stranicu Prirodna kozmetika „LIPI CVIT“ je https://www.facebook.com/Prirodna-kozmetika-LIPI-CVIT-213019248903732/. Dostupna sam na mobilnom telefonu 063/375-875, a za kupce iz Hrvatske 092/247 28 20.”

Šta biste poručili mladim ljudima koji razmišljaju da napuste BiH i krenu bilo gdje „trbuhom za kruhom“? Ima li ovdje uopće nade za bolje sutra?

” Ima nade, samo trebaju imati puno vjere i ljubavi u sebi da pronađu svoj kruh i svoje mjesto u BiH. Ali to kod nas, nažalost, jako teško ide.”

Ispred portala domacin.ba, želimo Vam još puno,puno uspjeha u vašem radu, poslovnom i privatnom životu.

” Hvala lijepa, i vama svako dobro.”


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.