Ipak, jedan od najčešćih uzroka poremećaja sluha je obična svakodnevna buka. Upravo ona iz dana u dan uzrokuje mikro-oštećenja slušnih stanica, što nakon niza godina rezultira pogoršanjem sluha. Paradoksalno je da za ovu vrstu poremećaja postoji više prirodni lijekova za bolji sluh i da ju je najlakše spriječiti, ali ipak većina nas to ne radi.

“Izlaganje buci uzrokuje oštećenje slušnih stanica u unutarnjem uhu. Ove stanice su od presudne važnosti za dobar sluh.” – kaže dr. Jose Fayad, profesor na fakultetu House Research.

“Oštećenje sluha može uzrokovati kratkotrajni glasni zvuk. Ali u većini slučajeva oštećenje slušnih stanica uzrokuje redovito, svakodnevno izlaganje buci tokom dužeg vremena.”

Med i cimet

Napravite mješavinu meda i cimeta i koristite je dvaput dnevno, kada se probudite i prije odlaska na spavanje.

Crveno vino i zeleni čaj

Čaša crvenog vina je odlična za vaše srce, imunitet i bolje raspoloženje, a čak su i nedavne studije pokazale da crveno vino štiti od ćelavosti. Antioksidansi u crvenom vinu štite kosu i unutarnji sluh i na taj način vaš će sluh biti zaštićen od spoljnih efekata. Zeleni čaj sadrži iste sastojke kao i crveno vino i ima isti pozitivan učinak na bolji sluh.

Kapljice bijelog luka

Čuli ste za mnoge koristi bijeloga luka, ali da pomaže kod poboljšanja sluha vjerovatno niste. Sve što trebate uraditi je izgnječiti par čehni bijelog luka u maslinovo ulje. Nekoliko kapljica ove mješavine stavite u uši i začepite uši vatom ili pamučnom krpicom.

Sok, crveni i bijeli luk za bolji sluh

Ovaj napitak se smatra najučinkovitijim kod poboljšanja sluha. Uzmite 30 ml soka bijelog luka i 30 ml soka crvenog luka. Konzumirajte ovaj napitak jednom dnevno.

Još zanimljivih savjeta pronađite klikom ovdje

Izvor: homehealthyrecipes


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Mini Cart 0

Your cart is empty.