Potrebno vam je:

  • 1 kašika kokosovog ulja
  • ¼ žličice sirovog meda
  • 1/8 žličice morske soli

Ova tri nevjerojatna sastojka pomažu vašem tijelu da se opusti tokom noći, a kombinacija smanjuje uticaj hormona stresa kortizola, što je ono što vas drži budnim svake noći.

Priprema i način upotrebe:

Da bi ovaj tretman bio efikasan morate uzeti sva tri sastojke prije nego što odete na spavanje. Postoje dvije opcije kako možete konzumirati ovaj lijek:

[umetnime]

  1. Opcija:

Možete umiješati kokosovo ulje i med i dodati morsku so. Smješajte sve to zajedno i konzumirajte kašikom. Popijte čašu vode nakon toga

  1. Opcija

Možete uzeti kokosovo ulje i sirovi med zasebno, bez miješanja i onda popiti čašu vode. Na kraju pomiješajte so s malo vode i popijte.

Ako se kojim slučajem probudite tokom noći uzmite lijek i vratite se na spavanje, zaspat ćete ponovo za manje od 30 minuta.

Zašto je ova kombinacija od pomoći?

Kokosovo ulje vam pruža energiju tokom noći i pomaže da se osećate sito, sprečavajući buđenje zbog gladi. Također, zaustavlja skokove nivoa šećera u krvi usred noći, što je najčešći razlog zašto se probudite.

[umetnime]

Iako je med sladak ne povećava nivo šećera, ali vam pomaže da zaspite brže. On pruža potrebnu količinu glikogena da ga jetra uskladišti za mozak. Ako nema dovoljno glikogena u jetri, da pruži energiju za mozak, nadbubrežne žlijezde proizvode više hormona stresa, adrenalina i kortizola. A ako postoji visok nivo ovog hormona, to obično dovodi do problema sa spavanjem.

I na kraju, ali ne i najmanje važno, so. Ona, također, pomaže u smanjenju razine hormona stresa i pruža vam dovoljno energije, da bi vaše tijelo bilo zadovoljno tokom noći.

Izvor: healthyworld365

 


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Mini Cart 0

Your cart is empty.