Ricinusovo ulje pomaže kod liječenja katarakte.

Znaci i simptomi katarakte (mrene):

-Mutan, maglovit vid

-Osjetljivost očiju na odsjaj i svjetlost

-Teškoće sa vidom noću

– Dvostruki vid na jedno oko

-Potreba za svjetlijim osvjetljenjem za čitanje

– Česte promjene naočala ili kontaktnih leća

– Vidite oreole oko svjetla

Što se tiče uzroka, smatra se da se katarakte razvija na osnovu ozljede očiju ili starenjem kada se mijenja tkivo, koje čini objektiv očiju. Neki zdravstveni problemi i genetski poremećaji povećavaju rizik za razvoj katarakte. Prethodne operacije oka, razna očna oboljenja, i bolesti kao što je dijabetes su također čest uzrok katarakte. Na kraju, ovaj problem može nastati nakon dugotrajne upotrebe steroidnih lijekova.

Naučno je dokazano da osobe koje imaju nizak nivo antioksidansa u organizmu, imaju veći rizik za razvoj katarakte. Stoga, održavanje nivoa glutaina relativno visokim pomaže odgađanju formiranja katarakte i umanjuje potrebu za operacijom katarakte. Ne samo glutain, već i druge namirnice bogate antioksidansima su odličan lijek protiv katarakte i sličnih problema oka.

Da li se katarakta može eliminisati bez operacije?

Iako mnogi smatraju da je operacija jedina opcija za uklanjanje katarakte, i zaista najbolja za napredne slučajeva, postoje prirodni načini za otklanjanje katarakte, ako je dijagnosticirana na samom početku.

Ovaj jednostavan sastojak se može uspješno koristiti za rastvaranje katarakte. Utvrđeno je da pomaže i kod drugih probleme s očima, uključujući i senilne makularne degeneracije, suhoću očiju, dalekovidnost i  kratkovidost, i konjunktivitis.

Kod probleme s očima uzrokovanih glikacijom, primjena antioksidansa ili konzumiranje namirnica bogatih antioksidansima, oči iscjeljujete iznutra! Ricinusovo ulje je prepuno antioksidansa i zato tako blagotvorno djeluje na oči.

Kada i kako koristiti ricinusovo ulje?

Nanesite kap čistog ricinusovog ulja u svako oko pomoću kapaljke za kapi. Preporučuje se da to uradite prije spavanja, a vid će vjerovatno biti mutan nakon primjene ricinusovog ulja. Stoga  se savjetuje primjena ricinusovog ulja neposredno prije spavanja, što omogućava ulju da odradi svoj posao dok vi spavate.

Sljedećeg jutra će možda postojati skoreni ostaci na rubu očiju. Ne brinite zbog toga, jer je to kalcifikacija rastvora za eliminaciju. Sve što treba da uradite je da ih isperete.

Mnogi ljudi koji su probali ovaj lijek tvrde da im je vid posebno poboljšan već sljedećeg jutra, i da postaje sve bolji. Međutim, u slučaju da se ne primijeti nikakvo poboljšanje kod vida nakon upotrebe nekoliko noći za redom, prestanite koristiti ricinusovo ulje. Iako ovo ulje ne šteti vašim očima, možda nije prikladno za vaš problem.

Još zanimljivih savjeta pronađite klikom ovdje.


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Mini Cart 0

Your cart is empty.