Ako želite sa svoje kože ukloniti neželjeni celulit, niti jedna krema za tu namjenu vam neće pomoći. Ono što će vam pomoći je tjelovježba i pravilna prehrana, a korištenje raznih kozmetičkih proizvoda će vam samo pomoći da vam koža izgleda ljepše. Prilikom masaže kojom želite ukloniti celulit, bitno je da svaki dan tretirate celulitno područje, kako bi bilo rezultata, a kožu prilikom masaže možete njegovati bilo kojom hidratantnom kremom.

Kako bi prilikom šminkanja kapaka, izbjegli stvaranje ružnih crta na kapcima nakon nekog vremena, prije nanošenja sjenila na oči, kapke premažite tankim slojem kompaktnog pudera, pa tek tada nanesite sjenilo.

Ne postoji jedna idelana podloga za sve tipove kože, pa je najbolje da podlogu na licu prije nanošenja make upa napravite sami tako da pomiješate jednu nijasnu tamnijeg pudera od vašeg lica, te dvije nijanse svjetliji puder. Ukoliko imate masnu kožu najblje je da koristite mat tekući puder kao podlogu ili puder u prahu. Osobe sa osjetljivom kožom lica, ne bi trebale stavljati podlogu i puder na lice, nego bi lice trebale zaštititi hidratantnom toniranom kremom, koja će osim što će ujednačiti boju lica, i nahraniti kožu lica.

Ukoliko hitno trebate ukloniti podošnjake ispod očiju, te natečenost oka, možete se poslužiti kremom za hemeroide. Kremu za hemeroide ne valja na očima koristiti često, jer uzrokuje hidrataciju kože i pojavu bora. Pa ovu vrstu kreme koristite samo kada je nešto jako hitno. Krema za hemeroide sužuje krvne žile, pa će tako smanjiti i oteklinu nastalu na oku.

Kako bi skupili pore na licu i smanjili nastanak mitesera, trebate koristiti proizvode namjenjene sužavanju pora, kako se ne bi nakupljala prljavština. Mitesere uklonite tako da prethodno dobro naparite i omekšate lice, a na kraju ih istisnite sa uvučenim prstima u vlažnu maramice, te pazite da ne oštetite kožu i da ih prilikom stiskanja istisnete do kraja.

Izvor: savjetnica


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

1 Comment

5 načina upotrebe dječjeg pudera - domacin.ba · 27. Januara 2022. at 21:21

[…] Primarna funkcija dječjeg pudera je upijanje vlage, a druga hvale vrijedna je neutraliziranje nepoželjnih mirisa. U ovom članku vam donosimo informacije o 5 načina upotrebe dječjeg pudera. […]

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Mini Cart 0

Your cart is empty.