Vodene infuzije nama kao portošačima nisu strane. Od vode s okusom voća i povrća do vode sa okusom različitih biljaka –sve su varijante dostupne na današnjem tržištu. Ukoliko pratite zdravstvene-trendove, trebali biste već čuti o najnovijoj pomami za vodenu infuziju zvanoj ugljena voda.

Prema pisanju uglednog britanskog časopisa The Daily Mail, štapići supstance poznatije kao Binchotan ugalj su efikasan način uklanjanja nečistoća iz vaše vode, kao što je klor.

Navodno, mi smo malo kasnije čuli za ovu taktiku, kažu stručnjaci za ugalj, jer se ona koristi kao pročišćivač vode u Japanu još od 17. stoljeća.

Dan Black, osnivač firme Black + Blum – kompanije koja se bavi prodajom štapića drvenog uglja za vodu u Velikoj Britaniji – čvrsto vjeruje u ugalj i sve njegove beneficije. Da bi dokazao svoju teoriju, on razbija činjenice. “On ima nevjerovatno poroznu površinu”, kaže Black. “Joni zagađivača su priključeni na površinu ugljena, gdje se zadržavaju.”

Prema riječima stručnjaka kao što je Black, ugljena voda je odličan način da prirodno očistimo svoj H2O. Čak i ako je voda zdrava, mi smo i malo skeptični o tome da li ima ili ne dobar ukus. Kakvo je vaše mišljenje o ugljenoj vodi, i da li bi je ikad probali?

Izvor: thedailymeal

Još zanimljivih savjeta pročitajte klikom ovdje!

Kultura, tradicija i turizam na jednom mjestu – www.posjeti.ba


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.