Sipana pita, najbrža pita od jabuka ili čarobni kolač od jabuka. Kako god vam drag naziv ovog recepta sigurno ćete ga često ponavljati!
Jabuka je jedna od najpopularijih voćki koju rado jedemo tokom cijele godine, a vrlo je zahvalna namirnica za pripremu raznih slatkih delicija!
Kako se uzgaja već tisućama godina, jabuka je jedna od najrasprostranjenijih voćaka na svijetu. Poznato je da su ljudi jeli jabuke već 6.500 godina prije Krista! Prvotno su se uzgajale na području Istočne Turske i Kavkaza, odakle su se proširile po Europi.
Sastojci za kolač od jabuka
Nadjev
1 kg jabuka
po želji šećera*
- Dodaci nadjevu
- cimet ili
- limunova korica i sok ili
- čokolada u prahu ili….
- grožđice ili …
Priprema:
- 1.Umješati mikserom sastojke za biskvit.
Izliti pola smjese u pleh (20×30) i zapeći. - 2.U međuvremenu jabuke oguliti, narendati, posuti šećerom po želji
(ja dodam par žlica ako su jabuke jako kisele a ako su dovoljno slatke ne treba*),pa ih dinstati par minuta. - 3.Dodati cimet i/ili još neki dodatak koji volite 🙂
- 4.Izliti nadjev na polupečeno tijesto, preliti ostatkom smjese za biskivt.
- 5.Ispeći do kraja.
- 6.crno-bijela kombinacija
hvala tamarichka
0 Comments