Svako ko ovaj čudesni lijek uzima svakoga jutra i svake večeri, ne treba koristiti druge lijekove. Ovaj eliksir poboljšava cjelokupni imunitet organizma, jača živce i čisti krv, spriječava drhtanje ruku i nogu, daje mladolikost i ljepotu licu i jača kosti. Djeluje protiv svih bolesti.

Šta je švedska grančica?

Radi se o mješavini biljaka napravljenoj prema originalnoj recepturi iz 17.stoljeća. Ovaj eliksir je osmislio rektor medicine dr. Samst iz Švedske, koji je sam doživio 104 godine. Sastoji se od dvadesetak biljaka, uključujući venecijanski terijak, o kojem se pisalo u većini starije europske farmaceutske literature. Venecijanski terijak je poznat po svojoj aromatičnosti, i po tome što poboljšava apetit, normalizuje probavu i za mnoge druge bolesti. Stari zapisi Dr.Samsta u čak 46 tačaka objašnjavaju kako ovaj eliksir liječi bolesti. Zahvaljujući travarki iz Austrije, Mariji Treben, ovaj lijek je sačuvan od zaborava. Njegova snaga je u svjedočanstvima ljudi, koji su ga koristili, i kojima je dokazano pomogao. Treba napomenuti da je eliksir alkoholna tinktura, a njegov drugi naziv je gorke švedske kapi.

Švedsku grančicu možete kupiti u drogerijama i biljnim apotekama.

Stari rukopis dr. Samsta

 

 1. Ako ga samo mirišemo ili udišemo, vlažimo tjeme, stavljamo na glavu navlaženu krpu, otklanja bol i vrtoglavicu, jača pamćenje i mozak.
 2. Pomaže kod upaljenih i mutnih očiju, otklanja crvenilo i sve bolove. Nestaju i pjege i siva mrena ako njime navlažimo uglove očiju ili stavimo vlažnu krpu preko zatvorenih očiju.
 3. Kozice i osipe svih vrsta, kao i kraste u nosu ili na bilo kojem drugom mjestu tijela možemo izliječiti ako ih često i dobro navlažimo kapljicama.
 4. Zubobolju liječi uzimanjem jedne pune kašike eliksira s malo vode te tu tekućinu držimo neko vrijeme u ustima ili bolni zub navlažimo krpom. Bol prestaje i gnjiljenje slabi.
 5. Prištiće na jeziku ili ostale povrede upornim vlaženjem s eliksirom ćemo u kratkom roku izliječiti.
 6. Liječi bolesno ili upaljeno grlo, kada hranu i piće teško gutamo, uzimamo kapljice ujutro, u podne i navečer, polako ih pijemo i one izvlače temperaturu i liječe ždrijelo.
 7. Kod grčeva u želucu, ili napada, uzima se jednu puna kašika eliksira.
 8. Kod grčeva uzmemo tri pune velike kašike eliksira polagano jednu za drugom i uskoro ćemo osjetiti olakšanje.
 9. Kapljice rastjeruju vjetrove u tijelu i hlade jetru, otklanjaju sve želučane tegobe i one u trbuhu, te pomažu kod zatvora stolice.
 10. Odlično su sredstvo kada želudac slabo probavlja i ne zadržava hranu.
 11. Pomažu kod bolova žuči. Ako svakodnevno ujutro i navečer uzimamo po punu kašiku kapljica, a preko noći stavljamo obloge od njih, bolovi nestaju.
 12. Kod vodene bolesti šest sedmica uzastopce uzimamo ujutro i navečer po jednu punu kašiku eliksira u bijelom vinu.
 13. Kod bolova i šuma u ušima s eliksirom navlažimo komadić vate i stavimo ga u uho. Jako dobro pomaže kad je izgubljen sluh.
 14. Ako žena ima bolove u maternici, tri dana uzastopce dajemo joj ujutro punu kašiku eliksira u crvenom vinu, nakon pola sata treba prošetati, zatim može doručkovati. ali ne mlijeko. Eliksir ne uzimamo s mlijekom!
 15. Ako posljednjih 14 dana trudnoće uzmete ujutro i navečer po jednu kašiku eliksira, pospješit ćete porođaj. Kako bi se što lakše riješila posteljice rodilji dajemo svaka dva sata punu kafenu kašiku gorčice tako dugo dok posteljica ne izađe bez porođajnih bolova.
 16. Ako se poslije poroda kod dojenja pojave upale, stavljanjem obloga s “gorčicom“ brzo će nestati.
 17. Djeci pospješuje izbijanje vodenih kozica. Djeci dajemo eliksir ovisno o dobi, razrijeđen s vodom. Kada se kozice počnu sušiti, češće ih vlažimo s eliksirom pa ožiljci neće ostati.
 18. Djeci i odraslima koristi protiv glista, čak i trakavice, djeci moramo davati ovisno o dobi. Na pupak zavežem navlaženu krpu i pazimo da bude uvijek vlažna.
 19. Kod žutice će sve tegobe brzo nestali, ako tri puta dnevno uzimamo po jednu veliku kašiku eliksira, a na otečenu jetru stavljamo obloge.
 20. Otvara sve hemoroide, liječi bubrege, pomaže da tekućina izađe iz tijela bez dodatnih kura, otklanja depresiju i melankoliju i regulira tek i probavu.
 21. Također liječi unutarnje hemoroide, ako ih u početku češće kvasimo, te ih uzimanjem švedske gorčice omekšamo, naročito je djelotvorna ako to činimo prije spavanja. S vanjske strane staviti natopljen komad vate. Pomaže da oteče suvišna krv i smanjuje pečenje.
 22. Ako je neko u nesvijesti, otvorimo mu usta, ulijemo mu veliku kašiku eliksira i bolesnik će doći k sebi.
 23. To sredstvo otklanja i bolove kod grčeva ako ga uzimamo, tako da oni s vremenom prestanu.
 24. Kod plućne tuberkuloze uzimano eliksir ujutro natašte a kura mora trajati šest sedmica.
 25. Ako žena izgubi mjesečnicu ili ako je ona prejaka, neka uzima eliksir tri dana i to neka ponovi dvadeset puta. Ako je mjesečnica bila preobilna, smirit će se, ako je izostajala uspostavi se.
 26. Pomaže i kod bijeloga pranja.
 27. Ako nekoga muči padavica (epilepsija) eliksir mu treba odmah dati. Bolesnik mora tada uzimati isključivo to sredstvo, jer ono jača napadnuti živčani sastav kao i tijelo i čuva nas od svih bolesti.
 28. Liječi oduzetost, otklanja vrtoglavicu i mučninu.
 29. Liječi također vodene kozice i crveni vjetar.
 30. Ako neko ima groznicu, vrućicu i potpuno je slab. dajemo mu jednu veliku kašiku eliksira i bolesnik će, ako ne koristi druga sredstva, ubrzo doći k sebi, puls će se smirivati, pa iako je vrućica jako visoka, bolesnik će se uskoro osjećati bolje.
 31. Eliksir liječi i rak, stare vodene kozica i bradavice, te raspucane ruke. Ako je rana stara i gnojna ili ako je izraslo na njoj divlje meso valja sva dobro isprati bijelim vinom, a zatim staviti na to krpu nakvašenu s eliksirom. Kapljice otklanjaju otekline i bolove kao i divlje meso i rana počinje zarastati.
 32. Bez opasnosti liječi sve rane, bilo posjekotine ili ogrebotine, ako ih češće kvasimo s eliksirom. Uzmemo krpu, namočimo je u eliksir i s njome prekrijemo rane. Kroz kratko vrijeme bol nestane, sprečava nastanak infekcije i gnojenja, liječi također stare prostrijele rane. Ako su u tkivu rupe. ubrizgamo eliksir u ranu, koju prije toga ne moramo obavezno očistiti. Redovnim stavljanjem obloga natopljenih kapima doći će ubrzo do ozdravljenja.
 33. Otklanja sve ožiljke, i kad su jako zastarjeli, brazgotine i posjekotine, ako ih natopimo kapima 40 puta. Iza svih rana izliječenih s tim kapljicama ne ostaju ožiljci.
 34. Iz temelja liječi i sve fistule, i kad se čini da su neizlječive: povreda može biti neograničeno stara.
 35. Liječi sve povrede uslijed opekotina bile one uzrokovane vatrom, vrelom vodom ili mašću, ako ih ustrajno kvasimo s eliksirom. Sprečava nastajanje mjehurića, izvlači vrućicu, liječi čak u potpunosti i gnojne mjehure.
 36. Djeluje protiv oteklina i masnica bez obzira na to od koje vrste udarca potječu.
 37. Ako neko nema apetita, eliksir će mu ga vratiti.
 38. Kod jake slabokrvnosti eliksir vraća izgubljenu boju. Ako ga jedno vrijeme uzimamo svako jutro. Čisti krv i stvara novu te pospješuje cirkulaciju.
 39. Reumatski bolovi u zglobovima nestaju ako eliksir uzimamo ujutro i navečer i ako na bolna mjesta stavljamo krpu natopljenu s eliksirom.
 40. Liječi ozebline na rukama i stopalima, čak i ako su nastale otvorene rane. Ako je to moguće što češće, posebno noću na ta mjesta stavljamo nakvašenu krpu.
 41. Na kurje oči stavljamo s eliksirom natopljen komadić vate i vodimo brigu o tome da vata na bolnom mjestu uvijek bude vlažna Nakon tri dana kurje oči otpadnu ili ih bez bolova možemo odstraniti.
 42. Liječi i ugrize bijesnih pasa i ostalih životinja, ako kapljice popijemo liječe i uništavaju sve otrove. Na rane stavljamo vlažnu krpu.
 43. Kod kuge i drugih zaraznih bolesti je dobro da ih uzimamo više puta na dan, jer liječe kužne čireve i otekline čak i ako su već zahvatile i vrat.
 44. Tko po noći ne može dobro spavati neka uzme eliksir prije spavanja. Kod nesanice izazvane nervozom stavimo na srce krpu natopljenu s razrijeđenim eliksirom.
 45. Pijanoga čovjeka s dvije kašike eliksira možemo u trenu otrijezniti.
 46. Uzimanjem eliksira svaki dan ujutro i navečer ne trebate koristiti druge lijekove jer on krijepi tijelo, jača živce i krv, sprečava drhtanje ruku i nogu. Ukratko, djeluje protiv svih bolesti. Tijelo ostaje čvrsto, lice mladoliko i lijepo.

armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Mini Cart 0

Your cart is empty.